Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pestrá buchta z veky, rozinek a sušeného ovoce

Pestrá buchta z veky, rozinek a sušeného ovoce

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1575 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 178 g
Tuky 62 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Doufejme, že vám po Silvestru zbyla veka – tahle buchta je totiž úžasná!

Suroviny

veka 0.5 ks
velké, nalámané
mléko 150 ml
vejce 3 ks
rozinky hrst
namočené v rumu
rum 3 PL
moučkový cukr 6 PL
ořechy hrst
sekané, lze nahradit mandlemi
ovoce 2 hrsti
seušené a kandované, nasekané, namočené ve šťávě z citronu
citron 1 ks
kůra, šťáva
olej
na vymazáí
strouhanka hrst
na vysypání
cukr 3 PL
máslo 2 PL

1.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Veku navlhčete mlékem, přidejte vejce, vmíchejte rozinky, kousky sušeného ovoce, moučkový cukr, citronovou kůru, případně oříšky či mandle. Vymíchejte husté těsto.

2.  Do formy dejte trochu oleje, vlijte do ní těsto a nechte trochu zatáhnout na sporáku. Vložte do trouby a pečte dozlatova; trvá to tak půl hodiny.

3.  Na pánvi rozehřejte máslo, osmahněte na něm drobečky z veky smíchané s cukrem a vzniklou drobenkou posypte hotovou buchtu. Podávejte ji krájenou na malé řezy.

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit