Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pestrá buchta z veky, rozinek a sušeného ovoce

Pestrá buchta z veky, rozinek a sušeného ovoce

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1575 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 178 g
Tuky 62 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Doufejme, že vám po Silvestru zbyla veka – tahle buchta je totiž úžasná!

Suroviny

veka ½ ks
velké, nalámané
mléko 150 ml
vejce 3 ks
namočené v rumu
rum 3 PL
sekané, lze nahradit mandlemi
ovoce 2 hrsti
seušené a kandované, nasekané, namočené ve šťávě z citronu
kůra, šťáva
olej
na vymazáí
strouhanka hrst
na vysypání
cukr 3 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Veku navlhčete mlékem, přidejte vejce, vmíchejte rozinky, kousky sušeného ovoce, moučkový cukr, citronovou kůru, případně oříšky či mandle. Vymíchejte husté těsto.

2
Do formy dejte trochu oleje, vlijte do ní těsto a nechte trochu zatáhnout na sporáku. Vložte do trouby a pečte dozlatova; trvá to tak půl hodiny.

3
Na pánvi rozehřejte máslo, osmahněte na něm drobečky z veky smíchané s cukrem a vzniklou drobenkou posypte hotovou buchtu. Podávejte ji krájenou na malé řezy.

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...