Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pestrá buchta z veky, rozinek a sušeného ovoce

Pestrá buchta z veky, rozinek a sušeného ovoce

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1575 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 178 g
Tuky 62 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Doufejme, že vám po Silvestru zbyla veka – tahle buchta je totiž úžasná!

Suroviny

veka ½ ks
velké, nalámané
mléko 150 ml
vejce 3 ks
namočené v rumu
rum 3 PL
sekané, lze nahradit mandlemi
ovoce 2 hrsti
seušené a kandované, nasekané, namočené ve šťávě z citronu
kůra, šťáva
olej
na vymazáí
strouhanka hrst
na vysypání
cukr 3 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Veku navlhčete mlékem, přidejte vejce, vmíchejte rozinky, kousky sušeného ovoce, moučkový cukr, citronovou kůru, případně oříšky či mandle. Vymíchejte husté těsto.

2
Do formy dejte trochu oleje, vlijte do ní těsto a nechte trochu zatáhnout na sporáku. Vložte do trouby a pečte dozlatova; trvá to tak půl hodiny.

3
Na pánvi rozehřejte máslo, osmahněte na něm drobečky z veky smíchané s cukrem a vzniklou drobenkou posypte hotovou buchtu. Podávejte ji krájenou na malé řezy.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...