Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Egg nog

Americká podoba vaječného koňaku má jednu velkou přednost: neobsahuje žádný alkohol, takže ho můžete předložit i dětem nebo abstinentům. A všichni ostatní si do něj v libovolném množství přidají přesně to, co mají rádi!

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Americká

Ingredience

    • 250 ml mléka
    • 250 ml smetany s 12 % tuku
    • 2 muškátové oříšky, rozčtvrcené + špetku tohoto koření, nastrouhaného, na ozdobu
    • 4 žloutky
    • 6 lžic moučkového cukru

Příprava jídla

1. Mléko, smetanu a čtvrtky muškátového oříšku přiveďte k varu. V rendlíku ušlehejte žloutky s cukrem, přilijte horké mléko a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Pozor – směs se nesmí vařit! (Elegantním řešením je vodní lázeň: postavte rendlík do kastrolu s vodou.)

2. Vyjměte čtvrtky muškátového oříšku. Krém buď přelijte do lahve a dejte vychladit, nebo ho podávejte horký.

3. Egg nog nalévejte do nižších širokých sklenic a zdobte strouhaným muškátovým oříškem. Hostům nabídněte štamprli alkoholu (whisky, rum, koňak...), aby si každý mohl pití vylepšit podle vlastní chuti.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vánoční punč

Fish House drink

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.45

Přidat komentář