Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Švestková omáčka k masu

Popis receptu: 
Švestková omáčka s mandlemi se hodí ke grilovanému mamsu, vařené šunce
Autor: Barbora Kulmanova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    100 g švestek, 100 g loupaných mandlí, povidla, asi 1 větší panák slivovice nebo jiné pálenky, asi 2dcl vody

Příprava jídla

1) Švestky a mandle nakrájejte na kousky. 2) Do hrnce vlijte povidla a vodu, za stálého míchání přivést zahřívat. Asi po 5ti probubláních vsypejte švestky a mandle a znovu nechte asi 2 probublat. Stále míchat! 3) Přidejte slivovici dle chuti (aby se omáčka jen ovoněla) a vypněte zdroj tepla a ještě chvíli míchejte aby se pálenka spojila s omáčkou. 4) Za občasného promíchání nechte vychladnout Nutno neustále míchat, aby se omáčka nepřipálila
REKLAMA

Přidat komentář