Klasická smetanová omáčka, která se skvěle hodí k pečenému či vařenému hovězímu masu.
Postup
1
50 g šunky od kosti, na kostičky, 1 malou cibuli, na kolečka, malý kousek celeru, ½ petržele, ½ mrkve, 1 malý bobkový list, snítku tymiánu a snítku petrželky krátce osmahněte na 35 g másla, zasypte lžící hladké mouky a chvíli míchejte.
2
Postupně zalijte 750 ml zchladlého hovězího či zeleninového vývaru a 250 ml 12% smetany.
3
Za stálého míchání vařte asi 30 minut dohladka.
4
Sceďte a dochuťte solí, muškátovým oříškem a lžičkou másla.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x klasická omáčka(10 receptů)
- Krémové těstoviny aneb Kouzlo krémových omáček(16 receptů)