Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapékaná omáčka k těstovinám nebo kuřeti
rajčatová omáčka
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Zapékaná omáčka k těstovinám nebo kuřeti

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 513 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 70 g
Tuky 14 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniálně jednoduchá obměna rajčatové omáčky na špagety. Vydá za dvě porce ovoce či zeleniny (každý den byste jich měli sníst pět).

Suroviny

oloupaná a nakrájená na kousky
olej 1 PL
tymián ½ ČL
sušený
rajčatová passata - pyré 500 g

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.

2

Tři červené papriky a dvě oloupané červené cibule nakrájejte na kousky a dejte do zapékací nádoby. Přidejte lžíci oleje a půl lžičky sušeného tymiánu. Dejte na půl hodiny péct, až zelenina změkne a ztmavne.

3

Nechte vychladnout a pak utřete nebo trochu pomixujte. Přimíchejte 500 g rajčatového pyré, podle chuti opepřete a osolte. Pak už jenom prohřejte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

03.09.2007 18:18
Recept se nachází v č.11/05, str.15
14.08.2006 13:34
Skvělá sytá chuť. Zkoušela jsem k těstovinám. Je to rychlé, chutné, prostě skvělé!