0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gianfrancova boloňská omáčka s tagliatelle

Gianfrancova boloňská omáčka s tagliatelle
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gianfrancova boloňská omáčka s tagliatelle

4.4 / 5. Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1758 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 159 g
Tuky 73 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ragú alla Bolognese podle italského standardu a s vůní italského původu. V souboji ostatních omáček získalo u naší redakce nejvíc bodů.

Suroviny

olivový olej panenský 2 PL
pancetta 50 g
lze nahradit slaninou
hovězí maso mleté 100 g
vepřové maso mleté 100 ml
nejlepší jsou mleté uzeniny – např. odřezky parmské šunky či mortadelly
cibule 2 ks
nadrobno
mrkev 2 ks
na kostičky
řapíkatý celer 1 ks
víno červené 300 ml
konzervovaná rajčata drcená 600 g
San Marzano
bobkový list 1 ks
rozmarýn 1 snítka
čerstvý
šalvěj 1 snítka
čerstvá
muškátový oříšek 1 špetka
sůl
krupicový cukr 1 špetka
těstoviny
k podávání
parmazán
k podávání

1 Na několika lžících olivového oleje společně osmahněte slaninu, všechno mleté maso, cibuli, mrkev a celer dozlatova. Podlijte vínem a nechte ho vyvařit.

2 Směs zalijte drcenými rajčaty, osolte, ochuťte cukrem, bylinkami, bobkovým listem, strouhaným muškátovým oříškem a nechte společně dusit zhruba 3 hodiny. Podávejte s čerstvými vaječnými těstovinami, posypané strouhaným parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Komentáře

Jitka Bacíková

.... společně dusit zhruba 3 hodiny - dle mých zkušeností alfa a omega dobré boloňské omáčky. Jakékoliv pokusy o "rychlé verze" končí pouze napodobeninou :-)

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit