Gianfrancova boloňská omáčka s tagliatelle

Gianfrancova boloňská omáčka s tagliatelle

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 (22)
Více než hodinu Snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1758 kcal
Bílkoviny 69 g
Cukr 159 g
Tuky 73 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ragú alla Bolognese podle italského standardu a s vůní italského původu. V souboji ostatních omáček získalo u naší redakce nejvíc bodů.

Suroviny

olivový olej panenský 2 PL
pancetta 50 g
lze nahradit slaninou
hovězí maso mleté 100 g
vepřové maso mleté 100 ml
nejlepší jsou mleté uzeniny – např. odřezky parmské šunky či mortadelly
cibule 2 ks
nadrobno
mrkev 2 ks
na kostičky
řapíkatý celer 1 ks
víno červené 300 ml
konzervovaná rajčata drcená 600 g
San Marzano
bobkový list 1 ks
rozmarýn 1 snítka
čerstvý
šalvěj 1 snítka
čerstvá
muškátový oříšek 1 špetka
sůl
krupicový cukr 1 špetka
těstoviny
k podávání
parmazán
k podávání

1 Na několika lžících olivového oleje společně osmahněte slaninu, všechno mleté maso, cibuli, mrkev a celer dozlatova. Podlijte vínem a nechte ho vyvařit.

2 Směs zalijte drcenými rajčaty, osolte, ochuťte cukrem, bylinkami, bobkovým listem, strouhaným muškátovým oříškem a nechte společně dusit zhruba 3 hodiny. Podávejte s čerstvými vaječnými těstovinami, posypané strouhaným parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Jitka Bacíková

.... společně dusit zhruba 3 hodiny - dle mých zkušeností alfa a omega dobré boloňské omáčky. Jakékoliv pokusy o "rychlé verze" končí pouze napodobeninou :-)

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit