Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gianfrancova boloňská omáčka s tagliatelle
Gianfrancova boloňská omáčka s tagliatelle
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gianfrancova boloňská omáčka s tagliatelle

4.1/5 Počet hodnocení: 32
Více než hodinu Snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1734 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 157 g
Tuky 73 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ragú alla Bolognese podle italského standardu a s vůní italského původu. V souboji ostatních omáček získalo u naší redakce nejvíc bodů.

Suroviny

olivový olej panenský 2 PL
lze nahradit slaninou
nejlepší jsou mleté uzeniny – např. odřezky parmské šunky či mortadelly
nadrobno
mrkev 2 ks
na kostičky
řapíkatý celer 1 ks
rozmarýn 1 snítka
čerstvý
šalvěj 1 snítka
čerstvá
sůl
těstoviny
k podávání
k podávání

Postup

1

Na několika lžících olivového oleje společně osmahněte slaninu, všechno mleté maso, cibuli, mrkev a celer dozlatova. Podlijte vínem a nechte ho vyvařit. 

2

Směs zalijte drcenými rajčaty, osolte, ochuťte cukrem, bylinkami, bobkovým listem, strouhaným muškátovým oříškem a nechte společně dusit zhruba 3 hodiny. Podávejte s čerstvými vaječnými těstovinami, posypané strouhaným parmazánem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Komentáře

09.03.2015 22:35

.... společně dusit zhruba 3 hodiny - dle mých zkušeností alfa a omega dobré boloňské omáčky. Jakékoliv pokusy o "rychlé verze" končí pouze napodobeninou :-)

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...