Jitka Rákosníková vyzkoušela desítky receptů, desítky svíčkových ochutnala. Její svíčková omáčka je klasická a vyladěná k dokonalosti. Je silná, díky orestované zelenině má zlatavou barvu a karamel a ocet jí dodá krásně ‚kulatou‘ chuť. Škoda, že ji Jitka vaří jen jednou do roka, hned bychom k ní šli na návštěvu. A pokud si stejně luxusní svíčkovou chcete uvařit, tady je Jitky recept autorky kuchařek.
Suroviny
Pro 10 osob
Suroviny
Pro 10 osob
K podávání
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 5931 kcal
- Bílkoviny 500 g
- Sacharidy 275 g
- Tuky 305 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/10
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,3/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2015/10
Svíčková, ta pravá, jediná, a moje... Anebo taky vaše, a úplně jiná! Na náš národní poklad jeden jediný správný recept neexistuje. Oslovili jsme proto tři odborníky a získali jsme od nich recepty na svíčkovou klasickou, moderní, a dokonce i v italském stylu.Bramborové těsto je tradiční, jednoduché a tak univerzální! Z jednoho a téhož těsta připravíte knedlíky, šišky, placičky i dezerty a sladká jídla, na které je naše národní kuchyně právě pyšná.Ochutnejte hvězdy podzimu! Jablka, hrušky, ořechy a kaštany – to jsou poklady říjnové kuchyně. V našich receptech vás znovu překvapí a uchvátí.