Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,3 (142x)
5. 10. 2016
Klasická svíčková omáčka podle autorky kuchařek
Apetit
Klasická svíčková omáčka podle autorky kuchařek
Apetit


Snadné
> 60 min
4,3 (142x)

Jitka Rákosníková vyzkoušela desítky receptů, desítky svíčkových ochutnala. Její svíčková omáčka je klasická a vyladěná k dokonalosti. Je silná, díky orestované zelenině má zlatavou barvu a karamel a ocet jí dodá krásně ‚kulatou‘ chuť. Škoda, že ji Jitka vaří jen jednou do roka, hned bychom k ní šli na návštěvu. A pokud si stejně luxusní svíčkovou chcete uvařit, tady je Jitky recept autorky kuchařek.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 10 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 10 osob

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 5931 kcal
  • Bílkoviny 500 g
  • Sacharidy 275 g
  • Tuky 305 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(142 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Svíčková na smetaně

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2015/10

Svíčková, ta pravá, jediná, a moje... Anebo taky vaše, a úplně jiná! Na náš národní poklad jeden jediný správný recept neexistuje. Oslovili jsme proto tři odborníky a získali jsme od nich recepty na svíčkovou klasickou, moderní, a dokonce i v italském stylu.Bramborové těsto je tradiční, jednoduché a tak univerzální! Z jednoho a téhož těsta připravíte knedlíky, šišky, placičky i dezerty a sladká jídla, na které je naše národní kuchyně právě pyšná.Ochutnejte hvězdy podzimu! Jablka, hrušky, ořechy a kaštany – to jsou poklady říjnové kuchyně. V našich receptech vás znovu překvapí a uchvátí.

Související články

Svíčková se žemlovými knedlíky

Jak vařit typickou českou kuchyni moderně? Jde to!

Říkal někdo, že svíčkovou lze podávat pouze ve formě omáčky? A že skvělé řízky musí být smažené? Česká kuchyně prochází transformací a pokrmy, které vařily naše babičky dostávají moderní nádech a odlehčenou formu. Nebojte se tedy experimentovat a připravte klasické české recepty v netradičním pojetí.