Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dušené telecí ledvinky

Podávejte s rýží, ale můžete si je labužnicky vychutnat i s jemným žemlovým knedlíkem nebo jen tak s křupavou houskou.

Vydání: 2012/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 50 minut
PT20M
Příprava 0:20
Maso Česká

Ingredience

    • 1 kg telecích ledvinek
    • 6 cibulí, nakrájených nadrobno
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 g hladké mouky
    • 1 litr hovězího vývaru
    • špetka drceného kmínu
    • 150 g sádla

Příprava jídla

1 Telecí ledvinky řádně očistěte a nakrájejte na proužky. Vhoďte je do vroucí vody a po 2 minutách sceďte.

2 V hrnci rozehřejte 2 lžíce sádla a opečte na něm dozlatova cibuli. Přidejte ledvinky a opékejte je asi 5 minut, aby se povrch zatáhl. Pak osolte, opepřete, přidejte špetku drceného kmínu, zalijte vývarem a duste doměkka asi 30 minut.

3 Na 100 g rozehřátého sádla vsypte mouku a míchejte, až zpění a zesvětlá. Takto připravenou jíškou zahustěte omáčku a provařte 15–20 minut. Nakonec případně dochuťte solí a pepřem.

 

 

JAK LEDVINKY OČISTIT

 

 

 

  • Základní čištění. Nařízněte tukový obal a ledvinky z něj vyloupněte. Pak je odblaňte. Obraťte, nařízněte u hlavního močovodu a vyřízněte paprskovitě se rozbíhající kanálky.
  • Pro krátké vaření. Pokud budete ledvinky připravovat jen krátce, důkladně je zbavte pachu po močovině. V uzavíratelné nádobě je zalijte mlékem tak, aby byly potopené. Nechte je v chladu máčet alespoň 2 hodiny. Pak vyperte pod tekoucí vodou a osušte.
  • Pro delší vaření. Budou-li se ledvinky dusit nebo vařit delší dobu, stačí je krátce spařit. Očištěné ledvinky vhoďte na 1–2 minuty do vroucí vody. Pak je sceďte a osušte.

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Telecí ledvinky s omáčkou z hrubozrnné hořčice

Jídla za pár korun

REKLAMA

Přidat komentář