Recepty na dušené maso
Čeština nemá jednoslovný pojem pro anglický výraz "stew" nebo "casserole" a tak si pomáhá různými opisy typu. Přitom pokrmů, ve kterých hraje hlavní roli dušené hovězí, vepřové nebo drůbeží maso v omáčce se zeleninou, existuje nespočet! Podusit maso na víně, ve vývaru nebo například v rajčatech patří totiž mezi nejjednodušší způsoby, jak připravit skvostné jídlo skoro bez práce. Guláš, hovězí po burgundsku, boloňské ragů či ossobuco patří mezi dušené klasiky, které si zamiluje každý.
...
- Připravte si s námi boeuf bourguignon podle Julie Child, uvidíte, proč má hovězí po burgundsku takovou pověst.
- Kuřecím nebo králičím alla cacciatora, tedy po myslivecku, nadchnete všechny strávníky – od malých až po dospělé. Dušené maso v rajčatech s olivami skvěle doplní rýže nebo bílé pečivo.
- Hovězí guláš žádá dlouhou přípravu, protože dlouhým varem chceme z předního hovězího dostat co nejvíce chuti.
- Tajemství dokonalé omáčky z ossobuca tkví v dlouhém vaření masa s kostí a morkem.
- Chili con carne a nejrůznější kombinace fazolí, rajčat a mletého masa v jednom hrnci jsou vděčné pokrmy, které rychle poskládáte a zbytek připraví trouba nebo sporák.
- Dušené ledvinky, dušená hovězí líčka, roštěnky nebo králík patří mezi oblíbené české klasiky.
Celý popis