Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Seriál o mase: telecí ledvinky

Seriál o mase: telecí ledvinky
sdílet:
Angličané si je s oblibou dávali k snídani, my jsme si je zamilovali coby hlavní chod. Správně očištěné a upravené ledvinky jsou totiž gurmánskou záležitostí.

Ledvinky patří mezi droby, což jsou vnitřnosti a další části zvířete zbylé po zpracování masa. Do této kategorie patří také například mozeček nebo jazyk. Stejně jako u lidí jsou i u zvířat ledvinky párový orgán, zdrobněle se jim říká jednak proto, že se skládají z menších, viditelně oddělených částí, a jednak proto, že telecí ledvinou se nazývá větší celek – ledvinky i zadní pečeně s kostí nad nimi. Spolu s přilehlou svíčkovou je můžete péct i dohromady. Skvěle chutnají dušené, karamelizované i restované.

V listopadovém Apetitu vám poradíme, kde ledvinky koupit, jak je očistit a co z nich uvařit. Dáte si je dušené, či opékané s hořčičnou omáčkou?





 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč