0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Telecí ledvinky s omáčkou z hrubozrnné hořčice

Telecí ledvinky s omáčkou z hrubozrnné hořčice
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Telecí ledvinky s omáčkou z hrubozrnné hořčice

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2783 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 43 g
Tuky 200 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Angličané si je s oblibou dávali k snídani, my jsme si je zamilovali coby hlavní chod. Správně očištěné a upravené ledvinky jsou totiž gurmánská záležitost.

Suroviny

ledvinky telecí 1 kg
mléko 500 ml
sádlo 50 g
hořčice hrubozrnná 4 PL
kapary 2 PL
sardelová pasta 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vývar kuřecí 200 ml
smetana ke šlehání 200 ml
zakysaná smetana 2 PL
chleba
k podávání, lze nahradit topinkami

1 Telecí ledvinky důkladně očistěte a odblaňte. Namočte je do mléka na 1–3 hodiny (ale lze i přes noc). Potom je opláchněte, osušte a pokrájejte na nudličky.

2 Na rozpálenou pánev dejte sádlo a okapané ledvinky na něm zprudka osmahněte, aby získaly krásnou barvu; trvá to asi 5 minut. Přidejte hrubozrnnou hořčici, kapary a sardelovou pastu, opepřete a lehce přisolte. Podlijte vývarem a zjemněte smetanou a lehce provařte 10 minut.

3 Ledvinky při tom stále míchejte, aby se nepřichytily k pánvi. Nakonec je ještě zahustěte zakysanou smetanou a už jen prohřejte. Podávejte s chlebem, topinkami nebo s bramborovými hranolky (recept).

JAK LEDVINKY OČISTIT

  • Základní čištění. Nařízněte tukový obal a ledvinky z něj vyloupněte. Pak je odblaňte. Obraťte, nařízněte u hlavního močovodu a vyřízněte paprskovitě se rozbíhající kanálky.
     
  • Pro krátké vaření. Pokud budete ledvinky připravovat jen krátce, důkladně je zbavte pachu po močovině. V uzavíratelné nádobě je zalijte mlékem tak, aby byly potopené. Nechte je v chladu máčet alespoň 2 hodiny. Pak vyperte pod tekoucí vodou a osušte.
     
  • Pro delší vaření. Budou-li se ledvinky dusit nebo vařit delší dobu, stačí je krátce spařit. Očištěné ledvinky vhoďte na 1–2 minuty do vroucí vody. Pak je sceďte a osušte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč