Telecí ledvinky s omáčkou z hrubozrnné hořčice

Telecí ledvinky s omáčkou z hrubozrnné hořčice

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1543 kcal
Bílkoviny 29 g
Cukr 43 g
Tuky 140 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Angličané si je s oblibou dávali k snídani, my jsme si je zamilovali coby hlavní chod. Správně očištěné a upravené ledvinky jsou totiž gurmánská záležitost.

Suroviny

1 kg
telecí ledvinky
mléko 500 ml
sádlo 50 g
hořčice hrubozrnná 4 PL
kapary 2 PL
sardelová pasta 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vývar kuřecí 200 ml
smetana ke šlehání 200 ml
zakysaná smetana 2 PL
chleba
k podávání, lze nahradit topinkami
1 Telecí ledvinky důkladně očistěte a odblaňte. Namočte je do mléka na 1–3 hodiny (ale lze i přes noc). Potom je opláchněte, osušte a pokrájejte na nudličky.

2 Na rozpálenou pánev dejte sádlo a okapané ledvinky na něm zprudka osmahněte, aby získaly krásnou barvu; trvá to asi 5 minut. Přidejte hrubozrnnou hořčici, kapary a sardelovou pastu, opepřete a lehce přisolte. Podlijte vývarem a zjemněte smetanou a lehce provařte 10 minut.

3 Ledvinky při tom stále míchejte, aby se nepřichytily k pánvi. Nakonec je ještě zahustěte zakysanou smetanou a už jen prohřejte. Podávejte s chlebem, topinkami nebo s bramborovými hranolky (recept).

JAK LEDVINKY OČISTIT


  • Základní čištění. Nařízněte tukový obal a ledvinky z něj vyloupněte. Pak je odblaňte. Obraťte, nařízněte u hlavního močovodu a vyřízněte paprskovitě se rozbíhající kanálky.
  • Pro krátké vaření. Pokud budete ledvinky připravovat jen krátce, důkladně je zbavte pachu po močovině. V uzavíratelné nádobě je zalijte mlékem tak, aby byly potopené. Nechte je v chladu máčet alespoň 2 hodiny. Pak vyperte pod tekoucí vodou a osušte.
  • Pro delší vaření. Budou-li se ledvinky dusit nebo vařit delší dobu, stačí je krátce spařit. Očištěné ledvinky vhoďte na 1–2 minuty do vroucí vody. Pak je sceďte a osušte.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit