Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládový ,salám'

Na obdarovaného čeká hned několik překvapení: v balíčku nezaměnitelného tvaru najde něco úplně jiného než uzeninu – a po rozkrojení na něj vykoukne hnědobílá mozaika z čokolády a světlých rozdrobených sušenek.

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 2 salámy
Doba přípravy: Více než hodinu
Tuhnutí: 12 hodin
P

Ingredience

    • 300 g světlých sušenek (my jsme použili Zlaté pusinky – sušenky z lineckého těsta od firmy Opavia)
    • 100 g hořké čokolády nebo čokolády
    • na vaření
    • 100 g změklého másla
    • 200 g moučkového cukru
    • 1 vejce
    • 50 g kakaa holandského typu
    • 20 ml griotky

Příprava jídla

1. Sušenky nahrubo rozdrťte – buď válečkem na vále, nebo v mixéru. Zvolíte-li první metodu a nechcete, aby se sušenky rozlétly po celé kuchyni, dejte je do igelitového sáčku. Doporučujeme do téhle činnosti zapojit děti – přímo to milují. Čokoládu rozlámejte a rozpusťte na vodní lázni.

2. Máslo s cukrem a vejcem utřete do pěny. Přidejte rozpuštěnou a částečně zchladlou čokoládu, griotku, kakao a kousky sušenek. Vypracujte těsto a vytvořte z něj dva válečky o průměru asi pět centimetrů.

3. Válečky zabalte do celofánu či alobalu a dejte je aspoň na dvanáct hodin ztuhnout do lednice. 

Zabalit, prosím!
Než čokoládový ,salám‘ položíte pod stromeček, můžete ho ještě zabalit do dárkového papíru (v ideálním případě to bude vlastnoruční dílo vašich dětí). My jsme ho omotali stužkou vyrobenou ze zlaté nitě a různobarevných flitrů.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové bonbony

Naložené mozzarelly

Jogurtové sušenky

Vánočka v květináči

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Je jednoduchý a skvělý, dobře chutná i z obyčejných piškotů, pikantněji ze skořicových "esíček". Ráda ho vyrábím jako dárek, je to efektní :-)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.78
Obrazek uzivatele
Typický vianočný koláčik. Asi by som pridala ešte trošku masla možno len o 10g,aby sa cesto lepšie spracovalo.Saláma musí odstáť určite 12 hod. nakoľko sa potom lepšie krája.Ak máte radi kokos, tak po vytvarovaní valčeka - salámy môzete obaliť v kokosovej múčke aleho posekanýhc mandliach...orieškoch - mňam

Přidat komentář