
Uživatelský
recept
recept
Základní recept na pusinky
Popis receptu:
.
Autor: Alžběta Slezáková
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
4 bílky
120g krupicového cukru
110g moučkového cukru
1/2 vanilkového extraktu
1 lžíčka škrobu
1 lžíčka bílého vinného octa
Příprava jídla
Bílky a krupicový cukr dáme do mísy a vyšleháme do tuha. Postupně přidáváme moučkový cukr, vanilkový extrakt, škrob a ocet. Troubu předehřejeme na 140°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Lžící naneseme na papír kopečky vyšlehaného sněhu a pomocí zadní strany lžíce je vytvarujeme. Necháme mezi nimi rozestupy. Pečeme 45 minut pak troubu vypneme, otevřeme a necháme v ní pusinky 10-15 minut chladnout. Poté je vyndáme a necháme zcela vychladnout.
Přidat komentář