Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pusinková roláda s vanilkovou šlehačkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 56
Do 45 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1378 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 84 g
Tuky 106 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vanilková šlehačka ukrytá pod sněhovou peřinou vám učaruje svou lehkostí. Jednoduše dezert jako ze sna! Pusinkovou roládu s vanilkovou šlehačkou připravíte během pár minut a navíc je úplně bez lepku. Ke kombinaci šlehačky a bílkových pusinek se výborně hodí jahody nebo třeba maliny. Proto se nebojte recept lehce poupravit a tuto sněhovou krásku servírovat s čerstvým ovocem.

Suroviny

1 dávka na pusinky podle základního receptu (viz postup)
min. 33%

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C a vyložte plech s nízkým okrajem (30 x 20cm) pečicím papírem. Připravte sníh na pusinky podle základního receptu a rozetřete sníh na pečicí papír. Pečte 20–25 minut, aby pěkně zrůžověl. Vyjměte plech z trouby a nechte 5 minut chladnout.

2

Poté položte na upečený korpus arch pečicího papíru a na něj mřížku nebo plech. Vše otočte ‚vzhůru nohama‘ (korpus bude nyní ležet na archu pečicího papíru na mřížce či plechu). Horní plech sundejte a nechte ještě 5 minut chladnout, poté z korpusu opatrně sloupněte pečicí papír.

3

Vanilkový lusk rozřízněte a vyškrábněte z něj semínka. Dejte je do mísy, přilijte smetanu a přisypte 2 lžíce moučkového cukru. Ušlehejte dotuha. Vanilkovou šlehačku naneste do středu pusinkového korpusu a rozetřete tak, aby byla po celé délce středu. Pomocí pečicího papíru roládu opatrně zaviňte (nelekejte se, když popraská). Nechte ji 10 minut ležet spojem dolů, zabalenou v pečicím papíře.

4

Při servírování roládu jednoduše rozbalte z pečicího papíru, pocukrujte zbylým moučkovým cukrem a nakrájejte na silnější plátky a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín