Pusinková roláda s vanilkovou šlehačkou

Pusinková roláda s vanilkovou šlehačkou

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1378 kcal
Bílkoviny 10 g
Cukr 84 g
Tuky 106 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pod sněhovou peřinou

Suroviny

1
pusinky podle základního receptu
vanilkový lusk 1 ks
smetana ke šlehání 300 ml
min. 33 %
moučkový cukr 3 PL

1 Troubu předehřejte na 160 °C a vyložte plech s nízkým okrajem (30 x 20cm) pečicím papírem. Připravte sníh na pusinky podle základního receptu a rozetřete sníh na pečicí papír. Pečte 20–25 minut, aby pěkně zrůžověl. Vyjměte plech z trouby a nechte 5 minut chladnout.

2 Poté položte na upečený korpus arch pečicího papíru a na něj mřížku nebo plech. Vše otočte ‚vzhůru nohama‘ (korpus bude nyní ležet na archu pečicího papíru na mřížce či plechu). Horní plech sundejte a nechte ještě 5 minut chladnout, poté z korpusu opatrně sloupněte pečicí papír.

3 Vanilkový lusk rozřízněte a vyškrábněte z něj semínka. Dejte je do mísy, přilijte smetanu a přisypte 2 lžíce moučkového cukru. Ušlehejte dotuha. Vanilkovou šlehačku naneste do středu pusinkového korpusu a rozetřete tak, aby byla po celé délce středu. Pomocí pečicího papíru roládu opatrně zaviňte (nelekejte se, když popraská). Nechte ji 10 minut ležet spojem dolů, zabalenou v pečicím papíře.

4 Při servírování roládu jednoduše rozbalte z pečicího papíru, pocukrujte zbylým moučkovým cukrem a nakrájejte na silnější plátky a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit