Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pusinková roláda s vanilkovou šlehačkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 50
Do 20 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1378 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 84 g
Tuky 106 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vanilková šlehačka ukrytá pod sněhovou peřinou vám učaruje svou lehkostí. Dezert jako ze sna!

Suroviny

1 dávka na pusinky podle základního receptu (viz postup)
min. 33 %

1 Troubu předehřejte na 160 °C a vyložte plech s nízkým okrajem (30 x 20cm) pečicím papírem. Připravte sníh na pusinky podle základního receptu a rozetřete sníh na pečicí papír. Pečte 20–25 minut, aby pěkně zrůžověl. Vyjměte plech z trouby a nechte 5 minut chladnout.

2 Poté položte na upečený korpus arch pečicího papíru a na něj mřížku nebo plech. Vše otočte ‚vzhůru nohama‘ (korpus bude nyní ležet na archu pečicího papíru na mřížce či plechu). Horní plech sundejte a nechte ještě 5 minut chladnout, poté z korpusu opatrně sloupněte pečicí papír.

3 Vanilkový lusk rozřízněte a vyškrábněte z něj semínka. Dejte je do mísy, přilijte smetanu a přisypte 2 lžíce moučkového cukru. Ušlehejte dotuha. Vanilkovou šlehačku naneste do středu pusinkového korpusu a rozetřete tak, aby byla po celé délce středu. Pomocí pečicího papíru roládu opatrně zaviňte (nelekejte se, když popraská). Nechte ji 10 minut ležet spojem dolů, zabalenou v pečicím papíře.

4 Při servírování roládu jednoduše rozbalte z pečicího papíru, pocukrujte zbylým moučkovým cukrem a nakrájejte na silnější plátky a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč