Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do hodiny Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2268 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 216 g
Tuky 149 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S překvapením uvnitř

Související recepty

Suroviny

citron 3 ks
bio
citronová kůra
citronová štáva
moučkový cukr 190 g
smetana ke šlehání 450 g
min. 33 %
rostlinný olej
na vymazání 6 hrníčků o objemu 250 ml
piškotový korpus 3 ks
hotový
2 PL
limoncello
1
pusinky podle základního receptu

1 V misce smíchejte citronovou šťávu, kůru a moučkový cukr a nechte 30 minut stát. Smetanu vyšlehejte se 3 lžícemi ledové vody skoro dotuha – šlehačka tvoří jemné špičky, které ale ještě nestojí. Pak vmíchejte citronovou směs.


2 Šest stejných hrníčků vymažte olejem a vyložte potravinářskou fólií. Ochucenou šlehačku rozdělte do hrníčků a dejte přes noc zmrazit.


3 Zmrzlé šlehačkové bábovičky vyjměte z hrníčků, rozložte na podložku vyloženou pečicím papírem, sloupněte z nich potravinářskou fólii a vraťte je zpět do mrazáku.


4 Pomocí hrníčků vykrájejte z piškotu šest koleček. Ze zbylého piškotu vykrájejte kousky, kterými pokryjete strany a vršek zmrzlých šlehačkových báboviček. Ty vyndejte z mrazáku, pod každou dejte kolečko piškotu a strany obložte nakrájeným piškotem. Piškot zakápněte limoncellem a přitiskněte ke šlehačce. Dejte opět zmrazit.


5 Troubu předehřejte na 220 °C a připravte si základní recept na pusinky. Pomocí cukrářské stěrky nebo nože na máslo potřete povrch báboviček našlehanými bílky. Rozložte je na plech a pečte 6–8 minut tak, aby sníh zrůžověl a začal zlátnout. Ihned podávejte.
 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit