Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2268 kcal
Bílkoviny 9 g
Cukr 216 g
Tuky 149 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

S překvapením uvnitř

Suroviny

citron 3 ks
bio
citronová kůra
citronová štáva
moučkový cukr 190 g
smetana ke šlehání 450 g
min. 33 %
rostlinný olej
na vymazání 6 hrníčků o objemu 250 ml
piškotový korpus 3 ks
hotový
2 PL
limoncello
1
pusinky podle základního receptu

1 V misce smíchejte citronovou šťávu, kůru a moučkový cukr a nechte 30 minut stát. Smetanu vyšlehejte se 3 lžícemi ledové vody skoro dotuha – šlehačka tvoří jemné špičky, které ale ještě nestojí. Pak vmíchejte citronovou směs.


2 Šest stejných hrníčků vymažte olejem a vyložte potravinářskou fólií. Ochucenou šlehačku rozdělte do hrníčků a dejte přes noc zmrazit.


3 Zmrzlé šlehačkové bábovičky vyjměte z hrníčků, rozložte na podložku vyloženou pečicím papírem, sloupněte z nich potravinářskou fólii a vraťte je zpět do mrazáku.


4 Pomocí hrníčků vykrájejte z piškotu šest koleček. Ze zbylého piškotu vykrájejte kousky, kterými pokryjete strany a vršek zmrzlých šlehačkových báboviček. Ty vyndejte z mrazáku, pod každou dejte kolečko piškotu a strany obložte nakrájeným piškotem. Piškot zakápněte limoncellem a přitiskněte ke šlehačce. Dejte opět zmrazit.


5 Troubu předehřejte na 220 °C a připravte si základní recept na pusinky. Pomocí cukrářské stěrky nebo nože na máslo potřete povrch báboviček našlehanými bílky. Rozložte je na plech a pečte 6–8 minut tak, aby sníh zrůžověl a začal zlátnout. Ihned podávejte.
 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit