Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronová aljaška
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2341 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 224 g
Tuky 149 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S překvapením uvnitř

Suroviny

nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
min. 33 %
rostlinný olej
na vymazání 6 hrníčků o objemu 250 ml
limoncello 2 PL
základní těsto 1
dávka na pusinky podle základního receptu (viz postup)

Postup

1

V misce smíchejte citronovou šťávu, kůru a moučkový cukr a nechte 30 minut stát. Smetanu vyšlehejte se 3 lžícemi ledové vody skoro dotuha – šlehačka tvoří jemné špičky, které ale ještě nestojí. Pak vmíchejte citronovou směs.

2

Šest stejných hrníčků vymažte olejem a vyložte potravinářskou fólií. Ochucenou šlehačku rozdělte do hrníčků a dejte přes noc zmrazit.

3

Zmrzlé šlehačkové bábovičky vyjměte z hrníčků, rozložte na podložku vyloženou pečicím papírem, sloupněte z nich potravinářskou fólii a vraťte je zpět do mrazáku.

4

Pomocí hrníčků vykrájejte z piškotu šest koleček. Ze zbylého piškotu vykrájejte kousky, kterými pokryjete strany a vršek zmrzlých šlehačkových báboviček. Ty vyndejte z mrazáku, pod každou dejte kolečko piškotu a strany obložte nakrájeným piškotem. Piškot zakápněte limoncellem a přitiskněte ke šlehačce. Dejte opět zmrazit.

5

Troubu předehřejte na 220 °C a připravte si základní recept na pusinky. Pomocí cukrářské stěrky nebo nože na máslo potřete povrch báboviček našlehanými bílky. Rozložte je na plech a pečte 6–8 minut tak, aby sníh zrůžověl a začal zlátnout. Ihned podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín