0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2268 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 216 g
Tuky 149 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S překvapením uvnitř

Suroviny

citron 3 ks
bio
citronová kůra
citronová štáva
moučkový cukr 190 g
smetana ke šlehání 450 g
min. 33 %
rostlinný olej
na vymazání 6 hrníčků o objemu 250 ml
piškotový korpus 3 ks
hotový
2 PL
limoncello
1
pusinky podle základního receptu

1 V misce smíchejte citronovou šťávu, kůru a moučkový cukr a nechte 30 minut stát. Smetanu vyšlehejte se 3 lžícemi ledové vody skoro dotuha – šlehačka tvoří jemné špičky, které ale ještě nestojí. Pak vmíchejte citronovou směs.


2 Šest stejných hrníčků vymažte olejem a vyložte potravinářskou fólií. Ochucenou šlehačku rozdělte do hrníčků a dejte přes noc zmrazit.


3 Zmrzlé šlehačkové bábovičky vyjměte z hrníčků, rozložte na podložku vyloženou pečicím papírem, sloupněte z nich potravinářskou fólii a vraťte je zpět do mrazáku.


4 Pomocí hrníčků vykrájejte z piškotu šest koleček. Ze zbylého piškotu vykrájejte kousky, kterými pokryjete strany a vršek zmrzlých šlehačkových báboviček. Ty vyndejte z mrazáku, pod každou dejte kolečko piškotu a strany obložte nakrájeným piškotem. Piškot zakápněte limoncellem a přitiskněte ke šlehačce. Dejte opět zmrazit.


5 Troubu předehřejte na 220 °C a připravte si základní recept na pusinky. Pomocí cukrářské stěrky nebo nože na máslo potřete povrch báboviček našlehanými bílky. Rozložte je na plech a pečte 6–8 minut tak, aby sníh zrůžověl a začal zlátnout. Ihned podávejte.
 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit