Lehké jako sníh
Suroviny
bílek
4
ks
krupicový cukr
120
g
moučkový cukr
110
g
vanilkový extrakt
½
ČL
škrob
1
ČL
vinný ocet bílý
1
ČL
Postup
1
Bílky a krupicový cukr dejte do mísy a elektrickým šlehačem vyšlehejte dotuha.
2
Postupně přidávejte moučkový cukr, vanilkový extrakt, škrob a ocet a ještě 30 sekund šlehejte, aby byl sníh pevný a lesklý.
3
Troubu předehřejte na 150 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
4
Lžící naneste na papír kopečky vyšlehaného sněhu a pomocí zadní strany lžíce je vytvarujte. Nechte mezi nimi rozestupy alespoň 5 cm, při pečení trochu nabudou.
5
Ztlumte teplotu v troubě na 140 °C a vložte do ní plech s pusinkami. Pečte 45 minut, pak vypněte troubu, otevřete ji a nechte v ní pusinky 10–15 minut chladnout.
6
Poté je vyndejte a nechte zcela vychladnout. Na povrchu budou krásně křupavé, uprostřed vláčné a měkké.
Komentáře
Anonym
02.01.2017 09:22
Skvostné... Dlouho jsem
Skvostné... Dlouho jsem pusinky chtěla vyzkoušet: Až přebytečné bílky z posledního vánočního pečení dostaly tu skvělou možnost být proměněny v nadýchané hromádky... Recept je skvěle napsaný, srozumitelný a výsledek nemá chybu...