
Základní recept na pusinky
Lehké jako sníh
Vydání: 2014/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 4 střední bílky
- 120 g krupicového cukru
- 110 g moučkového cukru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžička škrobu
- 1 lžička bílého vinného octa
Příprava jídla
1 Bílky a krupicový cukr dejte do mísy a elektrickým šlehačem vyšlehejte dotuha. Postupně přidávejte moučkový cukr, vanilkový extrakt, škrob a ocet a ještě 30 sekund šlehejte, aby byl sníh pevný a lesklý.
2 Troubu předehřejte na 150 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Lžící naneste na papír kopečky vyšlehaného sněhu a pomocí zadní strany lžíce je vytvarujte. Nechte mezi nimi rozestupy alespoň 5 cm, při pečení trochu nabudou.
3 Ztlumte teplotu v troubě na 140 °C a vložte do ní plech s pusinkami. Pečte 45 minut, pak vypněte troubu, otevřete ji a nechte v ní pusinky 10–15 minut chladnout. Poté je vyndejte a nechte zcela vychladnout. Na povrchu budou krásně křupavé, uprostřed vláčné a měkké.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Veronika Koukolská
2. Leden 2017 09:22