0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Základní recept na pusinky

Základní recept na pusinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Základní recept na pusinky

4.6/5 Počet hodnocení: 64
Více než hodinu Velmi snadné Na 8-12 pusinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1160 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 237 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké jako sníh

Suroviny

krupicový cukr 120 g
moučkový cukr 110 g
vanilkový extrakt ½ ČL
škrob 1 ČL
vinný ocet bílý 1 ČL

Postup

1

Bílky a krupicový cukr dejte do mísy a elektrickým šlehačem vyšlehejte dotuha.

2

Postupně přidávejte moučkový cukr, vanilkový extrakt, škrob a ocet a ještě 30 sekund šlehejte, aby byl sníh pevný a lesklý.

3

Troubu předehřejte na 150 °C. Plech vyložte pečicím papírem.

4

Lžící naneste na papír kopečky vyšlehaného sněhu a pomocí zadní strany lžíce je vytvarujte. Nechte mezi nimi rozestupy alespoň 5 cm, při pečení trochu nabudou.

5

Ztlumte teplotu v troubě na 140 °C a vložte do ní plech s pusinkami. Pečte 45 minut, pak vypněte troubu, otevřete ji a nechte v ní pusinky 10–15 minut chladnout.

6

Poté je vyndejte a nechte zcela vychladnout. Na povrchu budou krásně křupavé, uprostřed vláčné a měkké.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Komentáře

Anonym

Skvostné... Dlouho jsem pusinky chtěla vyzkoušet: Až přebytečné bílky z posledního vánočního pečení dostaly tu skvělou možnost být proměněny v nadýchané hromádky... Recept je skvěle napsaný, srozumitelný a výsledek nemá chybu...

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč