Sněhové pusinky jsou roztomilost sama. Ať už je podáváte jako malý dezert, nebo s nimi zdobíte dort, v obou případech mají své nenahraditelné kouzlo. Jsou křupavé, sladké a lehké jako obláček. Až recept na pusinky vyzkoušíte, sami se přesvědčíte. Podle libosti je můžete obarvit potravinářským barvivem nebo pusinky před pečením posypat cukrovým zdobením či kokosem.
Suroviny
Postup
Bílky a krupicový cukr dejte do mísy a elektrickým šlehačem vyšlehejte dotuha.
Postupně přidávejte moučkový cukr, vanilkový extrakt, škrob a ocet a ještě 30 sekund šlehejte, aby byl sníh pevný a lesklý.
Troubu předehřejte na 150 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
Lžící naneste na papír kopečky vyšlehaného sněhu a pomocí zadní strany lžíce je vytvarujte. Nechte mezi nimi rozestupy alespoň 5 cm, při pečení trochu nabudou.
Ztlumte teplotu v troubě na 140 °C a vložte do ní plech s pusinkami. Pečte 45 minut, pak vypněte troubu, otevřete ji a nechte v ní pusinky 10–15 minut chladnout.
Poté je vyndejte a nechte zcela vychladnout. Na povrchu budou krásně křupavé, uprostřed vláčné a měkké.
Komentáře
Skvostné... Dlouho jsem pusinky chtěla vyzkoušet: Až přebytečné bílky z posledního vánočního pečení dostaly tu skvělou možnost být proměněny v nadýchané hromádky... Recept je skvěle napsaný, srozumitelný a výsledek nemá chybu...