Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Základní recept na pusinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 73
Více než hodinu Velmi snadné Na 8-12 pusinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1160 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 237 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké jako sníh

Suroviny

vanilkový extrakt ½ ČL
škrob 1 ČL
vinný ocet bílý 1 ČL

Postup

1

Bílky a krupicový cukr dejte do mísy a elektrickým šlehačem vyšlehejte dotuha.

2

Postupně přidávejte moučkový cukr, vanilkový extrakt, škrob a ocet a ještě 30 sekund šlehejte, aby byl sníh pevný a lesklý.

3

Troubu předehřejte na 150 °C. Plech vyložte pečicím papírem.

4

Lžící naneste na papír kopečky vyšlehaného sněhu a pomocí zadní strany lžíce je vytvarujte. Nechte mezi nimi rozestupy alespoň 5 cm, při pečení trochu nabudou.

5

Ztlumte teplotu v troubě na 140 °C a vložte do ní plech s pusinkami. Pečte 45 minut, pak vypněte troubu, otevřete ji a nechte v ní pusinky 10–15 minut chladnout.

6

Poté je vyndejte a nechte zcela vychladnout. Na povrchu budou krásně křupavé, uprostřed vláčné a měkké.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Komentáře

02.01.2017 09:22

Skvostné... Dlouho jsem pusinky chtěla vyzkoušet: Až přebytečné bílky z posledního vánočního pečení dostaly tu skvělou možnost být proměněny v nadýchané hromádky... Recept je skvěle napsaný, srozumitelný a výsledek nemá chybu...

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč