Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 75 min
4,3 (85x)
6. 10. 2015
Základní recept na pusinky
Apetit
Základní recept na pusinky
Apetit


Velmi snadné
< 75 min
4,3 (85x)

Sněhové pusinky jsou roztomilost sama. Ať už je podáváte jako malý dezert, nebo s nimi zdobíte dort, v obou případech mají své nenahraditelné kouzlo. Jsou křupavé, sladké a lehké jako obláček. Až recept na pusinky vyzkoušíte, sami se přesvědčíte. Podle libosti je můžete obarvit potravinářským barvivem nebo pusinky před pečením posypat cukrovým zdobením či kokosem.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 8-12 pusinek

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 8-12 pusinek

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1160 kcal
  • Bílkoviny 44 g
  • Sacharidy 237 g
  • Tuky 0 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/1

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(85 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Základní pavlova s mučenkou a jahodami

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2014/1

Sněhové dezertySuši krok za krokemHorké drinkyNejlepší party pohoštěníRanní vyprošťováky

Související články

Anglikánci.jpeg

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a křupavé textuře. Typičtí anglikánci se skládají z lehkého pusinkového těsta, připraveného z bílkového sněhu a cukru, a dortové oplatky, která zajišťuje pevný základ.