Kávovo-karamelový krém s pusinkami

Kávovo-karamelový krém s pusinkami

Hodnocení receptu
Průměr: 1.8 (4)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2040 kcal
Bílkoviny 24 g
Cukr 113 g
Tuky 169 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavá káva

Suroviny

1
pusinky podle základního receptu
káva 1 ČL
instantní, granule
krupicový cukr 100 g
smetana ke šlehání 175 ml
min. 33 %
1 PL
kávový likér např. Kahlúa
2 PL
kávový sirup
vejce 1 ks
mascarpone 250 g

1 Kávu rozpusťte v 1/2 lžičce vroucí vody a nechte vychladnout. Připravte si základní dávku sněhu na pusinky. Ke konci šlehání přilijte vychladlou kávu a pak upečte pusinky podle základního receptu.

2 Na krém vsypte do malého hrnce cukr, podlijte jej trochou vody a nechte vařit tak dlouho, dokud nezíská zlatavě hnědou barvu. Ihned stáhněte z plotny. Karamel nemíchejte a během přípravy od něj neodcházejte, velmi rychle se může připálit!

3 Do horkého karamelu opatrně vlijte 100 ml smetany (pozor, karamel začne vřít), rozmíchejte a nechte vychladnout. Zbylou smetanu vyšlehejte do skoro tuha a zašlehejte do ní likér i lžíci kávového sirupu.

4 Metličkou ve větší míse prošlehejte vejce, mascarpone a vychladlý karamelový krém. Přidejte ušlehanou šlehačku a zbylý sirup a lžící udělejte v míse dvě osmičky, jen aby se oba krémy zlehka promíchaly.

5 Krém rozdělte do 4 mističek (tak se ještě více oba krémy promísí a v misce vznikne pěkné mramorování) a dejte alespoň na hodinu chladit do lednice. Podávejte s pusinkami.
 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit