Nadýchaný krém dokonale spojuje sladkou chuť karamelu s hořkou kávou. Doplňte ho křupavými sněhovými pusinkami a rázem se ocitnete v nebi.
Suroviny
Postup
Kávu rozpusťte v 1/2 lžičce vroucí vody a nechte vychladnout. Připravte si základní dávku sněhu na pusinky. Ke konci šlehání přilijte vychladlou kávu a pak upečte pusinky podle základního receptu.
Na krém vsypte do malého hrnce cukr, podlijte jej trochou vody a nechte vařit tak dlouho, dokud nezíská zlatavě hnědou barvu. Ihned stáhněte z plotny. Karamel nemíchejte a během přípravy od něj neodcházejte, velmi rychle se může připálit!
Do horkého karamelu opatrně vlijte 100 ml smetany (pozor, karamel začne vřít), rozmíchejte a nechte vychladnout. Zbylou smetanu vyšlehejte do skoro tuha a zašlehejte do ní likér i lžíci kávového sirupu.
Metličkou ve větší míse prošlehejte vejce, mascarpone a vychladlý karamelový krém. Přidejte ušlehanou šlehačku a zbylý sirup a lžící udělejte v míse dvě osmičky, jen aby se oba krémy zlehka promíchaly.
Krém rozdělte do 4 mističek (tak se ještě více oba krémy promísí a v misce vznikne pěkné mramorování) a dejte alespoň na hodinu chladit do lednice. Podávejte s pusinkami.