Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kávovo-karamelový krém s pusinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.9/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2536 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 226 g
Tuky 169 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchaný krém dokonale spojuje sladkou chuť karamelu s hořkou kávou. Doplňte ho křupavými sněhovými pusinkami a rázem se ocitnete v nebi.

Suroviny

sněhové pusinky 1 porce
pusinky podle základního receptu (viz odkaz v postupu)
káva instantní 1 ČL
min. 33%
kávový – např. Kahlúa
cukrový sirup 2 PL
kávový
vejce 1 ks

Postup

1

Kávu rozpusťte v 1/2 lžičce vroucí vody a nechte vychladnout. Připravte si základní dávku sněhu na pusinky. Ke konci šlehání přilijte vychladlou kávu a pak upečte pusinky podle základního receptu.

2

Na krém vsypte do malého hrnce cukr, podlijte jej trochou vody a nechte vařit tak dlouho, dokud nezíská zlatavě hnědou barvu. Ihned stáhněte z plotny. Karamel nemíchejte a během přípravy od něj neodcházejte, velmi rychle se může připálit!

3

Do horkého karamelu opatrně vlijte 100 ml smetany (pozor, karamel začne vřít), rozmíchejte a nechte vychladnout. Zbylou smetanu vyšlehejte do skoro tuha a zašlehejte do ní likér i lžíci kávového sirupu.

4

Metličkou ve větší míse prošlehejte vejce, mascarpone a vychladlý karamelový krém. Přidejte ušlehanou šlehačku a zbylý sirup a lžící udělejte v míse dvě osmičky, jen aby se oba krémy zlehka promíchaly.

5

Krém rozdělte do 4 mističek (tak se ještě více oba krémy promísí a v misce vznikne pěkné mramorování) a dejte alespoň na hodinu chladit do lednice. Podávejte s pusinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín