Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fish & chips

Křupou a voní!

Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
PT20M
Příprava 0:20
Chuťovka Americká

Ingredience

    • 4 filety jesetera bez kůže nebo z jiné bílé ryby (1 porce à 150g)
    • 0,33 l piva
    • studená perlivá voda s ledem
    • 125 g hladké mouky
    • sůl
    • 1 kg velkých brambor (varný typ C)
    • rostlinný olej na smažení

Příprava jídla

1 Rybu nakrájejte na menší kousky, brambory na hranolky. Z piva, mouky, perlivé vody a pár kostek ledu připravte těstíčko.

2 Do hlubšího rendlíku nalijte pořádnou vrstvu oleje, nechte ho rozehřát a pomalu v něm smažte hranolky (předem osušené papírovou utěrkou) doměkka a dozlatova. Kousky ryby osolte, namočte do těstíčka a smažte je v rozpáleném oleji. Napoprvé nechte jesetera v rozpáleném oleji jen pár sekund. Pak ho vyjměte a nechte na roštu okapat, aby pustil přebytečnou šťávu. Vše ještě jednou zopakujte a rybu usmažte dozlatova. Rybu i hranolky osušte na papírových utěrkách, osolte a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Na domácí majonézu dejte do mísy 2 žloutky, 1 lžíci dijonské hořčice a 1 lžíci vinného octa. Osolte, opepřete a prošlehejte. Za stálého šlehání přilévejte pomalu olivový olej, až vznikne hustá majonéza. Do ní přidejte najemno nasekanou malou šalotku a 2 malé, najemno nakrájené nakládané okurky (cornichon). Na závěr dochuťte pár kapkami citronové šťávy a trochou nasekaných bylinek (petrželka, kerblík, pažitka).



1 Díky pivu a perlivé vodě s ledem bude bude mít usmažená ryba nadýchaný a zároveň křupavý kabátek.

2 Až bude mít těstíčko dobrou konzistenci, kostky ledu vylovte. Voda z rozpouštějícího se ledu by mohla těsto naředit.

3 Hranolky i rybu smažte v pořádné vrstvě rozehřátého oleje. Hranolky si můžete dopředu předvařit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dobrodružství v kuchyni: jeseter

Blanquette z jesetera se sezonní zeleninou

Carpaccio z jesetera s citronovým dresinkem a kaviárem

REKLAMA

Přidat komentář