
Smažená ryba v bylinkové krustě
Treska obecná a treska tmavá jsou první volbou, když chcete rychle uvařit chutný rybí pokrm. Dobře se s nimi pracuje, nerozpadají se a jsou výtečné na chuť. Nejlepší je koupit je chlazené.
Vydání: 2015/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 600 g filetů pěkné bělomasé ryby (např. tresky)
- mořská sůl
- 100 g toustového chleba
- 2 lžičky strouhané kůry z biocitronu
- 2 lžičky tymiánových lístků
- 2 lžičky bazalkových lístků
- 2 lžíce hladkolisté petrželky
- hladká mouka na obalení
- 2 vejce
- 50 g přepuštěného másla (viz Něco navíc)
- bramborová kaše a mražený hrášek prohřátý na másle k podávání
Příprava jídla
1 Rybu osolte. Rozmixujte chleba, citronovou kůru a bylinky na ochucenou strouhanku. Porce ryby obalte v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Tu dobře přitiskněte.
2 Smažte na přepuštěném másle dozlatova. Podávejte s kaší a hráškem.
NĚCO NAVÍC
Na přepuštěné máslo zvolna zahřívejte v rendlíku kostku másla asi 8 minut a postupně sbírejte pěnu. Nepřipalte je! Nakonec přelijte přes plátýnko. V lednici přepuštěné máslo vydrží několik měsíců.
Přidat komentář