Treska obecná a treska tmavá jsou první volbou, když chcete rychle uvařit chutný rybí pokrm. Dobře se s nimi pracuje, nerozpadají se a jsou výtečné na chuť. Nejlepší je koupit je chlazené.
Suroviny
bělomasá ryba
600
g
např. treska
sůl mořská
toustový chléb
100
g
citronová kůra
2
ČL
tymián
2
ČL
čerstvý
bazalka
2
ČL
čerstvá
petrželka
2
PL
čerstvá
na obalení
vejce
2
ks
ghí
50
g
neboli přepuštěné máslo – viz Něco navíc
mražený hrášek
1 Rybu osolte. Rozmixujte chleba, citronovou kůru a bylinky na ochucenou strouhanku. Porce ryby obalte v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Tu dobře přitiskněte.
2 Smažte na přepuštěném másle dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší a hráškem prohřátým na másle.
NĚCO NAVÍC
Na přepuštěné máslo zvolna zahřívejte v rendlíku kostku másla asi 8 minut a postupně sbírejte pěnu. Nepřipalte je! Nakonec přelijte přes plátýnko. V lednici přepuštěné máslo vydrží několik měsíců.