0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažená ryba v bylinkové krustě

Smažená ryba v bylinkové krustě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažená ryba v bylinkové krustě

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1090 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 65 g
Tuky 76 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Treska obecná a treska tmavá jsou první volbou, když chcete rychle uvařit chutný rybí pokrm. Dobře se s nimi pracuje, nerozpadají se a jsou výtečné na chuť. Nejlepší je koupit je chlazené. 

Suroviny

bělomasá ryba 600 g
např. treska
sůl mořská
toustový chléb 100 g
citronová kůra 2 ČL
tymián 2 ČL
čerstvý
bazalka 2 ČL
čerstvá
petrželka 2 PL
čerstvá
mouka pšeničná hladká
na obalení
vejce 2 ks
ghí 50 g
neboli přepuštěné máslo – viz Něco navíc
bramborová kaše
mražený hrášek
máslo

1 Rybu osolte. Rozmixujte chleba, citronovou kůru a bylinky na ochucenou strouhanku. Porce ryby obalte v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Tu dobře přitiskněte.

2 Smažte na přepuštěném másle dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší a hráškem prohřátým na másle.

NĚCO NAVÍC
Na přepuštěné máslo zvolna zahřívejte v rendlíku kostku másla asi 8 minut a postupně sbírejte pěnu. Nepřipalte je! Nakonec přelijte přes plátýnko. V lednici přepuštěné máslo vydrží několik měsíců. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč