Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažená ryba v bylinkové krustě
Smažená ryba v bylinkové krustě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažená ryba v bylinkové krustě

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1090 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 65 g
Tuky 76 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Treska obecná a treska tmavá jsou první volbou, když chcete rychle uvařit chutný rybí pokrm. Dobře se s nimi pracuje, nerozpadají se a jsou výtečné na chuť. Nejlepší je koupit je chlazené. 

Suroviny

bělomasá ryba 600 g
např. treska
sůl mořská
tymián 2 ČL
čerstvý
bazalka 2 ČL
čerstvá
petrželka 2 PL
čerstvá
vejce 2 ks
ghí 50 g
neboli přepuštěné máslo – viz Něco navíc
mražený hrášek

Postup

1

Rybu osolte. Rozmixujte chleba, citronovou kůru a bylinky na ochucenou strouhanku. Porce ryby obalte v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Tu dobře přitiskněte.

2

Smažte na přepuštěném másle dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší a hráškem prohřátým na másle.

NĚCO NAVÍC
Na přepuštěné máslo zvolna zahřívejte v rendlíku kostku másla asi 8 minut a postupně sbírejte pěnu. Nepřipalte je! Nakonec přelijte přes plátýnko. V lednici přepuštěné máslo vydrží několik měsíců.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín