Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré

Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré

4/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2052 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 203 g
Tuky 112 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled obyčejná smažená ryba s kaší, ve skutečnosti pikantní delikatesa...

Suroviny

moučné
česnek 4 stroužky
oloupané
sůl 1 ČL
olivový olej 120 ml
sůl
na dochucení, případně směs koření
mléko 120 ml
bělomasá ryba 4 ks
filátka, možno nahradit žraločími steaky
na těstíčko
na těstíčko
olej
na smažení

Postup

1

Brambory zalijte v hrnci studenou vodou, osolte, uveďte do varu a povařte 10 až 12 minut, až budou měkké. Dobře sceďte a vraťte do hrnce. Česnek rozdrťte se solí na prkénku nebo v porcelánovém hmoždíři. Brambory nahrubo rozmačkejte, vmíchejte utřený česnek, citronovou šťávu, olivový olej, další sůl a utřete na hladkou kaši. Nechte vychladnout a pak vetřete mléko tak, aby vzniklo krémové pyré.

2

Plátky ryby obalujte v těstíčku vyšlehaném z uvedených surovin a smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s česnekovým pyré. Můžete také lehce posypat směsí koření.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

05.06.2009 10:49
Kombinace ryby v těstíčku s česnekovým pyré je velmi zajímavá, chuť doznívá po spolknutí sousta. Ryba vynikající, u kaše bych použila méně citronu, byl až dosti výrazný, myslím si, že dominantou by měl být česnek. Velmi nám chutnalo.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...