0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré

Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2052 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 203 g
Tuky 112 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled obyčejná smažená ryba s kaší, ve skutečnosti pikantní delikatesa...

Suroviny

brambory 1 kg
moučné
česnek 4 stroužky
oloupané
sůl 1 ČL
citronová šťáva 60 ml
olivový olej 120 ml
sůl
na dochucení, případně směs koření
mléko 120 ml
bělomasá ryba 4 ks
filátka, možno nahradit žraločími steaky
na těstíčko
mouka pšeničná hladká
na těstíčko
na těstíčko
olej
na smažení

1 Brambory zalijte v hrnci studenou vodou, osolte, uveďte do varu a povařte 10 až 12 minut, až budou měkké. Dobře sceďte a vraťte do hrnce. Česnek rozdrťte se solí na prkénku nebo v porcelánovém hmoždíři. Brambory nahrubo rozmačkejte, vmíchejte utřený česnek, citronovou šťávu, olivový olej, další sůl a utřete na hladkou kaši. Nechte vychladnout a pak vetřete mléko tak, aby vzniklo krémové pyré.

2 Plátky ryby obalujte v těstíčku vyšlehaném z uvedených surovin a smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s česnekovým pyré. Můžete také lehce posypat směsí koření.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

Anonym

Kombinace ryby v těstíčku s česnekovým pyré je velmi zajímavá, chuť doznívá po spolknutí sousta. Ryba vynikající, u kaše bych použila méně citronu, byl až dosti výrazný, myslím si, že dominantou by měl být česnek. Velmi nám chutnalo.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč