Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré

Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré

4/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2052 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 203 g
Tuky 112 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled obyčejná smažená ryba s kaší, ve skutečnosti pikantní delikatesa...

Suroviny

moučné
česnek 4 stroužky
oloupané
sůl 1 ČL
olivový olej 120 ml
sůl
na dochucení, případně směs koření
mléko 120 ml
bělomasá ryba 4 ks
filátka, možno nahradit žraločími steaky
na těstíčko
na těstíčko
olej
na smažení

Postup

1

Brambory zalijte v hrnci studenou vodou, osolte, uveďte do varu a povařte 10 až 12 minut, až budou měkké. Dobře sceďte a vraťte do hrnce. Česnek rozdrťte se solí na prkénku nebo v porcelánovém hmoždíři. Brambory nahrubo rozmačkejte, vmíchejte utřený česnek, citronovou šťávu, olivový olej, další sůl a utřete na hladkou kaši. Nechte vychladnout a pak vetřete mléko tak, aby vzniklo krémové pyré.

2

Plátky ryby obalujte v těstíčku vyšlehaném z uvedených surovin a smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s česnekovým pyré. Můžete také lehce posypat směsí koření.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

05.06.2009 10:49
Kombinace ryby v těstíčku s česnekovým pyré je velmi zajímavá, chuť doznívá po spolknutí sousta. Ryba vynikající, u kaše bych použila méně citronu, byl až dosti výrazný, myslím si, že dominantou by měl být česnek. Velmi nám chutnalo.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč