0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré

Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2052 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 203 g
Tuky 112 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled obyčejná smažená ryba s kaší, ve skutečnosti pikantní delikatesa...

Suroviny

brambory 1 kg
moučné
česnek 4 stroužky
oloupané
sůl 1 ČL
citronová štáva 60 ml
olivový olej 120 ml
sůl
na dochucení, případně směs koření
mléko 120 ml
bělomasá ryba 4 ks
filátka, možno nahradit žraločími steaky
vejce
na těstíčko
mouka pšeničná hladká
na těstíčko
pivo světlé
na těstíčko
olej
na smažení

1 Brambory zalijte v hrnci studenou vodou, osolte, uveďte do varu a povařte 10 až 12 minut, až budou měkké. Dobře sceďte a vraťte do hrnce. Česnek rozdrťte se solí na prkénku nebo v porcelánovém hmoždíři. Brambory nahrubo rozmačkejte, vmíchejte utřený česnek, citronovou šťávu, olivový olej, další sůl a utřete na hladkou kaši. Nechte vychladnout a pak vetřete mléko tak, aby vzniklo krémové pyré.

2 Plátky ryby obalujte v těstíčku vyšlehaném z uvedených surovin a smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s česnekovým pyré. Můžete také lehce posypat směsí koření.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

Anonym

Kombinace ryby v těstíčku s česnekovým pyré je velmi zajímavá, chuť doznívá po spolknutí sousta. Ryba vynikající, u kaše bych použila méně citronu, byl až dosti výrazný, myslím si, že dominantou by měl být česnek. Velmi nám chutnalo.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit