Na první pohled obyčejná smažená ryba s kaší, ve skutečnosti pikantní delikatesa...
Suroviny
brambory
1
kg
moučné
česnek
4
stroužky
oloupané
sůl
1
ČL
citronová šťáva
60
ml
olivový olej
120
ml
sůl
na dochucení, případně směs koření
mléko
120
ml
bělomasá ryba
4
ks
filátka, možno nahradit žraločími steaky
na těstíčko
na těstíčko
na těstíčko
olej
na smažení
Postup
1
Brambory zalijte v hrnci studenou vodou, osolte, uveďte do varu a povařte 10 až 12 minut, až budou měkké. Dobře sceďte a vraťte do hrnce. Česnek rozdrťte se solí na prkénku nebo v porcelánovém hmoždíři. Brambory nahrubo rozmačkejte, vmíchejte utřený česnek, citronovou šťávu, olivový olej, další sůl a utřete na hladkou kaši. Nechte vychladnout a pak vetřete mléko tak, aby vzniklo krémové pyré.
2
Plátky ryby obalujte v těstíčku vyšlehaném z uvedených surovin a smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s česnekovým pyré. Můžete také lehce posypat směsí koření.
Komentáře