Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré

Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2052 kcal
Bílkoviny 25 g
Cukr 203 g
Tuky 112 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Na první pohled obyčejná smažená ryba s kaší, ve skutečnosti pikantní delikatesa...

Suroviny

brambory 1 kg
moučné
česnek 4 stroužky
oloupané
sůl 1 ČL
citronová štáva 60 ml
olivový olej 120 ml
sůl
na dochucení, případně směs koření
mléko 120 ml
4 ks
filátka z bělomasé ryby možno nahradit žraločími steaky
vejce
na těstíčko
mouka pšeničná hladká
na těstíčko
pivo světlé
na těstíčko
olej
na smažení

Brambory zalijte v hrnci studenou vodou, osolte, uveďte do varu a povařte 10 až 12 minut, až budou měkké. Dobře sceďte a vraťte do hrnce. Česnek rozdrťte se solí na prkénku nebo v porcelánovém hmoždíři. Brambory nahrubo rozmačkejte, vmíchejte utřený česnek, citronovou šťávu, olivový olej, další sůl a utřete na hladkou kaši. Nechte vychladnout a pak vetřete mléko tak, aby vzniklo krémové pyré.

Plátky ryby obalujte v těstíčku vyšlehaném z uvedených surovin a smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s česnekovým pyré. Můžete také lehce posypat směsí koření.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit