Fish & chips

Fish & chips

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1911 kcal
Bílkoviny 102 g
Cukr 277 g
Tuky 23 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Křupou a voní!

Suroviny

jeseter 4 ks
filety,bez kůže, lze nahradit jinou bílou rybou (1 porce 150 g)
pivo světlé 0.33 l
perlivá voda studená s ledem
mouka pšeničná hladká 125 g
sůl
brambory 1 kg
velké, varný typ C
rostlinný olej
na smažení

1 Rybu nakrájejte na menší kousky, brambory na hranolky. Z piva, mouky, perlivé vody a pár kostek ledu připravte těstíčko.

2 Do hlubšího rendlíku nalijte pořádnou vrstvu oleje, nechte ho rozehřát a pomalu v něm smažte hranolky (předem osušené papírovou utěrkou) doměkka a dozlatova. Kousky ryby osolte, namočte do těstíčka a smažte je v rozpáleném oleji. Napoprvé nechte jesetera v rozpáleném oleji jen pár sekund. Pak ho vyjměte a nechte na roštu okapat, aby pustil přebytečnou šťávu. Vše ještě jednou zopakujte a rybu usmažte dozlatova. Rybu i hranolky osušte na papírových utěrkách, osolte a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Na domácí majonézu dejte do mísy 2 žloutky, 1 lžíci dijonské hořčice a 1 lžíci vinného octa. Osolte, opepřete a prošlehejte. Za stálého šlehání přilévejte pomalu olivový olej, až vznikne hustá majonéza. Do ní přidejte najemno nasekanou malou šalotku a 2 malé, najemno nakrájené nakládané okurky (cornichon). Na závěr dochuťte pár kapkami citronové šťávy a trochou nasekaných bylinek (petrželka, kerblík, pažitka).



1 Díky pivu a perlivé vodě s ledem bude bude mít usmažená ryba nadýchaný a zároveň křupavý kabátek.

2 Až bude mít těstíčko dobrou konzistenci, kostky ledu vylovte. Voda z rozpouštějícího se ledu by mohla těsto naředit.

3 Hranolky i rybu smažte v pořádné vrstvě rozehřátého oleje. Hranolky si můžete dopředu předvařit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit