0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavé fish & chips v pivním těstíčku

Křupavé fish & chips v pivním těstíčku

1.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1911 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 277 g
Tuky 23 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupou a voní!

Suroviny

jeseter 4 ks
filety,bez kůže, lze nahradit jinou bílou rybou (1 porce 150 g)
pivo světlé 0.33 l
perlivá voda studená s ledem
mouka pšeničná hladká 125 g
sůl
brambory 1 kg
velké, varný typ C
rostlinný olej
na smažení

Postup

1

Rybu nakrájejte na menší kousky, brambory na hranolky. Z piva, mouky, perlivé vody a pár kostek ledu připravte těstíčko.
 

2

Do hlubšího rendlíku nalijte pořádnou vrstvu oleje, nechte ho rozehřát a pomalu v něm smažte hranolky (předem osušené papírovou utěrkou) doměkka a dozlatova. Kousky ryby osolte, namočte do těstíčka a smažte je v rozpáleném oleji.

3

Napoprvé nechte jesetera v rozpáleném oleji jen pár sekund. Pak ho vyjměte a nechte na roštu okapat, aby pustil přebytečnou šťávu. Vše ještě jednou zopakujte a rybu usmažte dozlatova. Rybu i hranolky osušte na papírových utěrkách, osolte a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Na domácí majonézu dejte do mísy 2 žloutky, 1 lžíci dijonské hořčice a 1 lžíci vinného octa. Osolte, opepřete a prošlehejte. Za stálého šlehání přilévejte pomalu olivový olej, až vznikne hustá majonéza. Do ní přidejte najemno nasekanou malou šalotku a 2 malé, najemno nakrájené nakládané okurky (cornichon). Na závěr dochuťte pár kapkami citronové šťávy a trochou nasekaných bylinek (petrželka, kerblík, pažitka).

příprava domácí majonézy

  • Díky pivu a perlivé vodě s ledem bude bude mít usmažená ryba nadýchaný a zároveň křupavý kabátek.
  • Až bude mít těstíčko dobrou konzistenci, kostky ledu vylovte. Voda z rozpouštějícího se ledu by mohla těsto naředit.
  • Hranolky i rybu smažte v pořádné vrstvě rozehřátého oleje. Hranolky si můžete dopředu předvařit.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit