
Masové kuličky po asijsku
Nakupte si cizokrajné koření a s chutí do toho! Tahle orientální delikatesa totiž spolehlivě dodá šťávu každému mejdanu.
Vydání: 2006/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 20 kuliček
Ingredience
- 2 lžíce medu
- 3 lžíce rybí omáčky
- 450 g mletého vepřového masa
- 4 jemně pokrájené jarní cibulky
- 1 malý stroužek česneku, prolisovaný
- 2 lžičky nasekané čerstvé citronely (v zimě se objevuje v supermarketech a prodává se i naložená – například ta od firmy Thai Choice stojí kolem 40 Kč)
- 1 lžičku kukuřičné moučky
- 1 lžíci jemně nasekané čerstvé máty
- 2 lžíce jemně nasekaného koriandru
- olej (nejlépe olivový) na smažení
- sůl a pepř
- 1 lžičku sekaného čerstvého koriandru
- 3 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 2 lžíce sójové omáčky (nejlépe light)
- 1 lžičku sezamového oleje
Na orientální omáčku:
Příprava jídla
1. Nejdřív si připravte základ na kuličky. Med mírně zahřejte na pánvi, přidejte k němu rybí omáčku a umíchejte sirup. Nechte vychladnout.
2. Maso a základ smíchejte v míse se všemi ostatními surovinami kromě oleje. Promíchejte, osolte a opepřete. Vytvarujte dvacet kuliček velikosti vlašského ořechu a asi na dvacet minut je uložte do lednice. Mezitím smíchejte všechny ingredience na omáčku, a tu pak odložte stranou.
3. Pokapejte kuličky olejem a smažte je ze všech stran tři až čtyři minuty. Servírujte s omáčkou.
2. Maso a základ smíchejte v míse se všemi ostatními surovinami kromě oleje. Promíchejte, osolte a opepřete. Vytvarujte dvacet kuliček velikosti vlašského ořechu a asi na dvacet minut je uložte do lednice. Mezitím smíchejte všechny ingredience na omáčku, a tu pak odložte stranou.
3. Pokapejte kuličky olejem a smažte je ze všech stran tři až čtyři minuty. Servírujte s omáčkou.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 16:38
Klusmanka (neověřeno)
21. Březen 2008 10:22