Recepty s mletým vepřovým masem
Mleté vepřové maso je univerzálně oblíbeným a všestranným druhem masa, který se často používá v receptech na masové omáčky k těstovinám, plněné papriky, masové kuličky, náplně do masových koláčů nebo na oblíbené pochoutky z grilu: hamburgery, čevapčiči a jiné druhy masových karbanátků. Vyrábí se mletím různých částí vepřového masa.
...
Vepřové mleté maso má často jemnější texturu než hovězí mleté maso a je velmi šťavnaté. Proto je oblíbené v receptech, kde je požadována jemnější konzistence a intenzivnější chuť, například v tradičních asijských pokrmech jako jsou knedlíčky dim sum.
Z nutričního hlediska je vepřové mleté maso bohatým zdrojem bílkovin, vitamínů skupiny B, zejména niacinu a důležitých minerálů jako je železo, fosfor a zinek.
- Stejně jako u všech mletých mas je důležité sledovat jeho obsah tuku, protože ten může výrazně kolísat v závislosti na tom, jaký řez byl použit k mletí.
- Příliš tučné mleté vepřové se hodně vypeče.
Celý popis