Na první pohled neobvyklá kombinace, až ji ochutnáte, zjistíte, že i neodolatelná...
Suroviny
hroznové víno
12
kuliček
červené
pistácie
¼
hrnku
orestované na suché pánvi, najemno
kozí sýr
150
g
čerstvý
Postup
1
Hroznové kuličky přepulte. Pak je dole trochu seřízněte, aby se nekutálely, a částečně vydlabejte dužinu. Vydlabanou částí dolů je dejte na tácek pokrytý vlhkou utěrkou, přikryjte fólií a uložte na 4–6 hodin do ledničky. Potom hroznové kuličky obalte v oříšcích.
2
Připravte sýrovou náplň: naberte vždy zarovnanou lžičku kozího sýra a dejte ho do středu čtverečku gázy. Gázou motejte v ruce tak, aby vznikla vroubkovaná kulička sýra. Tu pak posaďte do hroznové kuličky.