Aby byly kuličky opravdu výběrové, použijte co nejkvalitnější maso. Můžete je připravit předem, omáčku také – a nakonec je spolu prohřát.
Suroviny
jarní cibulka
3
ks
jemně posekaná
olivový olej
5
PL
česnek
4
stroužky
podrcený
oregano
1
ČL
klobása
400
g
cipollata nebo grilovací
hovězí maso mleté
700
g
petrželka
4
ČL
nasekaná
vejce
1
ks
prošlehané
strouhanka
50
g
chilli sušené
2
ks
drcené
kmín
½
ČL
drcený
rajčatová passata - pyré
1
PL
víno červené
250
ml
sůl
pepř
K podávání
nudle rýžové
500
g
širší
parmazán
200
g
strouhaný
petrželka
hrst
nasekaná
1 Třetinu cibulky a půl česneku osmažte na lžíci oleje. Vložte do mísy, přidejte klobásy vymačkané ze střívek, hovězí, vejce, strouhanku, petrželku, oregano, pepř a sůl. Vytvarujte kuličky a osmažte je na dvou lžících oleje dozlatova. Dejte stranou.
2 Na dvou lžících oleje osmahněte zbylou cibulku s česnekem, chilli papričky a kmín. Přilijte víno, rajčatové pyré, rajčata včetně šťávy, promíchávejte a mírně vařte 40–50 minut. Na poslední půlhodinu přidejte kuličky. Podávejte s těstovinami.
Komentáře
04.09.2007 15:52
Apetit 1/06