Jemné a něžné vánoční cukroví, hotové cobydup.
Suroviny
Postup
Na náplň nechte zkaramelizovat cukr, pak odstavte z plamene a za stálého míchání vlijte smetanu. Po vychladnutí prošlehejte s máslem a uchovejte v chladu.
Troubu předehřejte na 180 °C a mřížky umístěte do horní a spodní třetiny. V robotu utřete máslo a cukr, aby se dobře spojily, jednu až dvě minuty na střední rychlosti. Vetřete sůl, žloutek, smetanu i vanilku a při nízké rychlosti mouku.
Lžičkou odkrajujte těsto, tvarujte kuličky a sázejte na pečicí papír na plech asi 2,5 cm od sebe. Vařečkou vytlačte důlky.
Pečte deset minut, pak vyjměte z trouby a udělejte důlek znovu. Vraťte do trouby, ale vyměňte pozici plechů a otočte je čelem vzad. Pečte sedm až devět minut, až se okraje kuliček začnou zabarvovat.
Vychlaďte na mřížce, uchovejte mezi vrstvami voskového papíru ve vzduchotěsné krabici v chladu. Před podáváním plňte krémem; nejlépe to jde za pomoci cukrářského sáčku.