Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Snadné 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4772 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 441 g
Tuky 307 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné a něžné vánoční cukroví, hotové cobydup. 

Suroviny

máslo 225 g
pokojové teploty
sůl 1 špetka
vanilka 1 špetka
mletá
Na karamelovou náplň
nakrájené na kousky

Postup

1

Na náplň nechte zkaramelizovat cukr, pak odstavte z plamene a za stálého míchání vlijte smetanu. Po vychladnutí prošlehejte s máslem a uchovejte v chladu.

2

Troubu předehřejte na 180 °C a mřížky umístěte do horní a spodní třetiny. V robotu utřete máslo a cukr, aby se dobře spojily, jednu až dvě minuty na střední rychlosti. Vetřete sůl, žloutek, smetanu i vanilku a při nízké rychlosti mouku.

3

Lžičkou odkrajujte těsto, tvarujte kuličky a sázejte na pečicí papír na plech asi 2,5 cm od sebe. Vařečkou vytlačte důlky.

4

Pečte deset minut, pak vyjměte z trouby a udělejte důlek znovu. Vraťte do trouby, ale vyměňte pozici plechů a otočte je čelem vzad. Pečte sedm až devět minut, až se okraje kuliček začnou zabarvovat.

5

Vychlaďte na mřížce, uchovejte mezi vrstvami voskového papíru ve vzduchotěsné krabici v chladu. Před podáváním plňte krémem; nejlépe to jde za pomoci cukrářského sáčku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...