Kuličky s karamelovou náplní

Kuličky s karamelovou náplní

Hodnocení receptu
Průměr: 4.9 ()
Do hodiny Snadné 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4748 kcal
Bílkoviny 50 g
Cukr 435 g
Tuky 307 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jemné a něžné vánoční cukroví, hotové cobydup. 

Suroviny

máslo 225 g
krupicový cukr 30 g
sůl špetka
žloutek 1 ks
zakysaná smetana 1.5 ČL
vanilka špetka
mletá
mouka pšeničná hladká 220 g
Na karamelovou náplň
krupicový cukr 1.3 hrnku
smetana ke šlehání 0.5 hrnku
máslo 4 PL
na kousky

1 Na náplň nechte zkaramelizovat cukr, pak odstavte z plamene a za stálého míchání vlijte smetanu. Po vychladnutí prošlehejte s máslem a uchovejte v chladu.

2 Troubu předehřejte na 180 °C a mřížky umístěte do horní a spodní třetiny. V robotu utřete máslo a cukr, aby se dobře spojily, jednu až dvě minuty na střední rychlosti. Vetřete sůl, žloutek, smetanu i vanilku a při nízké rychlosti mouku.

3 Lžičkou odkrajujte těsto, tvarujte kuličky a sázejte na pečicí papír na plech asi 2,5 cm od sebe. Vařečkou vytlačte důlky.

4 Pečte deset minut, pak vyjměte z trouby a udělejte důlek znovu. Vraťte do trouby, ale vyměňte pozici plechů a otočte je čelem vzad. Pečte sedm až devět minut, až se okraje kuliček začnou zabarvovat.

5 Vychlaďte na mřížce, uchovejte mezi vrstvami voskového papíru ve vzduchotěsné krabici v chladu. Před podáváním plňte krémem; nejlépe to jde za pomoci cukrářského sáčku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit