Lákavá chuťovka i hlavní jídlo nejen pro vegetariány
Suroviny
máslo
50
g
smetana ke šlehání
250
ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce
1
ks
mrkev
600
g
uvařená, okapaná, nahrubo
petrželka
2
PL
nasekaná
sýr uzený
100
g
na obal
strouhanka
na obal
olej
na smažení
Postup
1
Z másla a mouky připravte světlou jíšku. Zalijte smetanou, rozšlehejte, osolte, okořeňte a povařte. Do vlažného bešamelu vmíchejte vejce, karotku a petrželku. Nechte vychladnout, pak přidejte nastrouhaný sýr a tvarujte kuličky. Obalte je ve vejci a strouhance a na rozpáleném oleji osmažte dozlatova. Můžete podávat samostatně jako chuťovku, ale i s bramborovou kaší coby hlavní jídlo.