Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos po asijsku

Dušení vůbec nemusí být nekonečné! Pokud sáhnete po křehkém mase, jako je například ryba, zvládnete večeři do půl hodinky.

Vydání: 2006/2
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Dušení 0:10

Ingredience

    • 3 lžíce sójové omáčky
    • 3 lžíce octa, nejlépe čínského rýžového (prodávají obchody se zdravou výživou)
    • 1 lžičku rybí omáčky
    • 1 lžíci přírodního krupicového cukru
    • 200 ml rybího nebo zeleninového vývaru
    • 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
    • asi 3cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nakrájený na plátky
    • 1 velkou čerstvou chilli papričku, rozkrojenou, zbavenou semínek a nasekanou
    • 1 hvězdičku badyánu
    • 4 filety z lososa, každý o váze asi 150 g
    • nasekaný čerstvý koriandr a jemně nakrájenou jarní cibulku k podávání
    • sůl

Příprava jídla

1. Ve větším širším kastrolu nebo pánvi promíchejte sójovou a rybí omáčku, ocet, cukr a vývar. Přidejte česnek, zázvor, chilli papričku i badyán a uveďte do varu. Míchejte, aby se cukr rozpustil.

2. Stáhněte plamen na minimum a vařte ještě pět minut, aby se chutě krásně rozvinuly. Vložte osolené filety lososa, přikryjte a pět minut duste. Pak rybu vyjměte a uchovejte v teple.

3. Tekutinu v pánvi uveďte znovu do varu a zredukujte asi na polovinu; měla by mít konzistenci sirupu. Přelijte ji přes rybu, ozdobte cibulkou a koriandrem a podávejte, nejlépe s rýží.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/06, str.28
Obrazek uzivatele
Doporučuji vyndat papričku zavčas, sirup mi vyšel přehnaně ostrý.

Přidat komentář