
Aromatické dušené hovězí
Skořice, chilli a čokoláda – tahle silná trojka se s oblibou používá v tex-mex kuchyni. Umí totiž báječně pozdvihnout chuť jídla!
Vydání: 2006/2
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Dušení: 1 a ½ hodiny
Dušení: 1 a ½ hodiny
P
Ingredience
- 4 lžíce olivového oleje
- 150 g jemně nakrájené anglické slaniny
- 2 nahrubo nasekané cibule
- 2 nasekané stroužky česneku
- 2 čerstvé chilli papričky, zbavené semínek a nasekané
- 1,5 kg hovězího (nejlépe kližky či zadního)
- 2 lžíce hladké mouky
- 600 ml vývaru
- 400 g sekaných konzervovaných rajčat
- 1 lžičku mletého chilli
- 1 lžičku cukru, nejlépe přírodního
- 1 větší svitek skořice
- 50 g rozdrobené čokolády na vaření
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 ˚C. V pánvi rozehřejte lžíci oleje a osmahněte na něm slaninu a cibuli. Přidejte česnek i chilli papričky a pár minut opékejte. Směs přesuňte do kastrolu, který chcete použít na dušení.
2. Maso nakrájejte na menší kostky a obalte je moukou. Po částech je ze všech stran opečte na pánvi, v níž jste smažili slaninu. Podle potřeby přidávejte olej. Opečené maso ukládejte ke slanině, osolte a opepřete ho.
3. Výpek v pánvi zalijte vývarem a chvíli povařte. Pak ho přilijte do kastrolu k masu a přidejte rajčata, cukr a skořici. Na plotně uveďte vše do varu a poté kastrol přemístěte do trouby. Duste asi hodinu a půl, až bude maso krásně křehké.
4. Vyjměte a do horkého jídla vmíchejte čokoládu tak, aby se rozpustila. Podávejte s rýží, těstovinami, bramborami nebo houskovými knedlíky.
2. Maso nakrájejte na menší kostky a obalte je moukou. Po částech je ze všech stran opečte na pánvi, v níž jste smažili slaninu. Podle potřeby přidávejte olej. Opečené maso ukládejte ke slanině, osolte a opepřete ho.
3. Výpek v pánvi zalijte vývarem a chvíli povařte. Pak ho přilijte do kastrolu k masu a přidejte rajčata, cukr a skořici. Na plotně uveďte vše do varu a poté kastrol přemístěte do trouby. Duste asi hodinu a půl, až bude maso krásně křehké.
4. Vyjměte a do horkého jídla vmíchejte čokoládu tak, aby se rozpustila. Podávejte s rýží, těstovinami, bramborami nebo houskovými knedlíky.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Veronika (neověřeno)
20. Prosinec 2006 14:33
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 17:00
Zoe Nová
26. Duben 2016 20:44