Hovězí dušené na česneku a cibuli s paprikami. Výborné se zakysanou smetanou a chlebem.
Suroviny
Postup
Rozehřejte jednu lžíci oleje v kastrolu nebo ve velké pánvi s poklicí. Osolte a opepřete maso, jednu třetinu dejte do hrnce a opečte dohněda. Pak hovězí vyjměte a postup opakujte i se zbytkem masa – po třetinách ho opékejte na lžíci oleje.
Do hrnce nalijte trošku vody a vařečkou odškrabujte všechny přípečky. Pak vmíchejte lžíci oleje, stáhněte plamen a opečte cibuli a česnek oměkka. Do hrnce vraťte maso, posypte ho moukou a minutu míchejte.
Pak přidejte kmín, rajčata a vývar, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte asi hodinu a tři čtvrtě. Občas promíchejte a zkontrolujte, zda je maso ponořené ve šťávě.
Přidejte fazole a papriku a povařte další čtvrt hodinu. Podávejte se zakysanou smetanou, koriandrem a čerstvým chlebem.
Něco navíc: Dušené hovězí můžete vychladit a potom až dva dny skladovat v lednici, v mrazáku vydrží jeden měsíc.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Party na sněhu: Recepty pro zimní party venku(4 recepty )