0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dušené hovězí s fazolemi a paprikami

Dušené hovězí s fazolemi a paprikami
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:

Dušené hovězí s fazolemi a paprikami

4.4/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Pro 6 osob nebo 4 dospělé a 4 děti

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3706 kcal
Bílkoviny 329 g
Sacharidy 331 g
Tuky 156 g
Vláknina 87 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hovězí dušené na česneku a cibuli s paprikami. Výborné se zakysanou smetanou a chlebem.

Suroviny

slunečnicový olej 4 PL
na dušení (zadní, kližka…), na kostky
sůl
pepř
cibule 1 ks
oloupaná, na drobno
česnek 2 stroužky
oloupané, nasekané
mouka pšeničná hladká 1 PL
kmín 1 ČL
římský
rajče 400 g
sekaná, konzerva
vývar hovězí 600 ml
může být z kostky
paprika červená 2 ks
zbavené semínek, na proužky
fazole 400 g
červené, konzerva, slité
koriandr čerstvý
čerstvý
chleba
k podávání

Postup

1

Rozehřejte jednu lžíci oleje v kastrolu nebo ve velké pánvi s poklicí. Osolte a opepřete maso, jednu třetinu dejte do hrnce a opečte dohněda. Pak hovězí vyjměte a postup opakujte i se zbytkem masa – po třetinách ho opékejte na lžíci oleje.

2

Do hrnce nalijte trošku vody a vařečkou odškrabujte všechny přípečky. Pak vmíchejte lžíci oleje, stáhněte plamen a opečte cibuli a česnek oměkka. Do hrnce vraťte maso, posypte ho moukou a minutu míchejte.

3

Pak přidejte kmín, rajčata a vývar, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte asi hodinu a tři čtvrtě. Občas promíchejte a zkontrolujte, zda je maso ponořené ve šťávě.

4

Přidejte fazole a papriku a povařte další čtvrt hodinu. Podávejte se zakysanou smetanou, koriandrem a čerstvým chlebem.

Něco navíc: Dušené hovězí můžete vychladit a potom až dva dny skladovat v lednici, v mrazáku vydrží jeden měsíc.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč