Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušené hovězí s fazolemi a paprikami
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Pro 6 osob nebo 4 dospělé a 4 děti

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3706 kcal
Bílkoviny 329 g
Sacharidy 331 g
Tuky 156 g
Vláknina 87 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hovězí dušené na česneku a cibuli s paprikami. Výborné se zakysanou smetanou a chlebem.

Suroviny

slunečnicový olej 4 PL
na dušení (zadní, kližka…), na kostky
sůl
pepř
oloupaná, na drobno
česnek 2 stroužky
oloupané, nasekané
kmín 1 ČL
římský
rajče 400 g
sekaná, konzerva
vývar hovězí 600 ml
může být z kostky
zbavené semínek, na proužky
fazole 400 g
červené, konzerva, slité
koriandr čerstvý
čerstvý
k podávání

Postup

1

Rozehřejte jednu lžíci oleje v kastrolu nebo ve velké pánvi s poklicí. Osolte a opepřete maso, jednu třetinu dejte do hrnce a opečte dohněda. Pak hovězí vyjměte a postup opakujte i se zbytkem masa – po třetinách ho opékejte na lžíci oleje.

2

Do hrnce nalijte trošku vody a vařečkou odškrabujte všechny přípečky. Pak vmíchejte lžíci oleje, stáhněte plamen a opečte cibuli a česnek oměkka. Do hrnce vraťte maso, posypte ho moukou a minutu míchejte.

3

Pak přidejte kmín, rajčata a vývar, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte asi hodinu a tři čtvrtě. Občas promíchejte a zkontrolujte, zda je maso ponořené ve šťávě.

4

Přidejte fazole a papriku a povařte další čtvrt hodinu. Podávejte se zakysanou smetanou, koriandrem a čerstvým chlebem.

Něco navíc: Dušené hovězí můžete vychladit a potom až dva dny skladovat v lednici, v mrazáku vydrží jeden měsíc.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín