0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dušené hovězí s fazolemi a paprikami

Dušené hovězí s fazolemi a paprikami

3.6 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Pro 6 osob nebo 4 dospělé a 4 děti

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3706 kcal
Bílkoviny 329 g
Sacharidy 331 g
Tuky 156 g
Vláknina 87 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Hovězí dušené na česneku a cibuli s paprikami. Výborné se zakysanou smetanou a chlebem.

Suroviny

slunečnicový olej 4 PL
hovězí maso 1 kg
na dušení (zadní, kližka…), na kostky
sůl
pepř
cibule 1 ks
oloupaná, na drobno
česnek 2 stroužky
oloupané, nasekané
mouka pšeničná hladká 1 PL
kmín 1 ČL
římský
rajče 400 g
sekaná, konzerva
vývar hovězí 600 ml
může být z kostky
paprika červená 2 ks
zbavené semínek, na proužky
fazole 400 g
červené, konzerva, slité
zakysaná smetana
koriandr čerstvý
čerstvý
chleba
k podávání
1 Rozehřejte jednu lžíci oleje v kastrolu nebo ve velké pánvi s poklicí. Osolte a opepřete maso, jednu třetinu dejte do hrnce a opečte dohněda. Pak hovězí vyjměte a postup opakujte i se zbytkem masa – po třetinách ho opékejte na lžíci oleje.

2 Do hrnce nalijte trošku vody a vařečkou odškrabujte všechny přípečky. Pak vmíchejte lžíci oleje, stáhněte plamen a opečte cibuli a česnek oměkka. Do hrnce vraťte maso, posypte ho moukou a minutu míchejte. Pak přidejte kmín, rajčata a vývar, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte asi hodinu a tři čtvrtě. Občas promíchejte a zkontrolujte, zda je maso ponořené ve šťávě.

3 Přidejte fazole a papriku a povařte další čtvrt hodinu. Podávejte se zakysanou smetanou, koriandrem a čerstvým chlebem.

něco navíc: Dušené hovězí můžete vychladit a potom až dva dny skladovat v lednici, v mrazáku vydrží jeden měsíc.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit