Skořice, chilli a čokoláda – tahle silná trojka se s oblibou používá v tex-mex kuchyni. Umí totiž báječně pozdvihnout chuť jídla!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 ˚C. V pánvi rozehřejte lžíci oleje a osmahněte na něm slaninu a cibuli. Přidejte česnek i chilli papričky a pár minut opékejte. Směs přesuňte do kastrolu, který chcete použít na dušení.
Maso nakrájejte na menší kostky a obalte je moukou. Po částech je ze všech stran opečte na pánvi, v níž jste smažili slaninu. Podle potřeby přidávejte olej. Opečené maso ukládejte ke slanině, osolte a opepřete ho.
Výpek v pánvi zalijte vývarem a chvíli povařte. Pak ho přilijte do kastrolu k masu a přidejte rajčata, cukr a skořici. Na plotně uveďte vše do varu a poté kastrol přemístěte do trouby. Duste asi hodinu a půl, až bude maso krásně křehké.
Vyjměte a do horkého jídla vmíchejte čokoládu tak, aby se rozpustila. Podávejte s rýží, těstovinami, bramborami nebo houskovými knedlíky.
Komentáře
Hodně zvláštní chuť - mě chutnalo, ale některým členům rodiny vůbec.