0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Aromatické dušené hovězí

Aromatické dušené hovězí
ZDROJ: Ting Tian/Unsplash
sdílet:

Aromatické dušené hovězí

4.1 / 5. Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4500 kcal
Bílkoviny 363 g
Sacharidy 140 g
Tuky 259 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skořice, chilli a čokoláda – tahle silná trojka se s oblibou používá v tex-mex kuchyni. Umí totiž báječně pozdvihnout chuť jídla!

Suroviny

olivový olej 4 PL
anglická slanina 150 g
jemně nakrájená
cibule 2 ks
nahrubo nasekané
česnek 2 stroužky
chilli paprička 2 ks
bez semínek, nasekané
hovězí maso 1.5 kg
nejlépe kližky či zadní
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar 600 ml
konzervovaná rajčata krájená 400 g
chilli sušené 1 ČL
mleté
cukr 1 ČL
skořice 1 svitek
větší
čokoláda na vaření 50 g
sůl
pepř

1 Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 ˚C. V pánvi rozehřejte lžíci oleje a osmahněte na něm slaninu a cibuli. Přidejte česnek i chilli papričky a pár minut opékejte. Směs přesuňte do kastrolu, který chcete použít na dušení.

2 Maso nakrájejte na menší kostky a obalte je moukou. Po částech je ze všech stran opečte na pánvi, v níž jste smažili slaninu. Podle potřeby přidávejte olej. Opečené maso ukládejte ke slanině, osolte a opepřete ho.

3 Výpek v pánvi zalijte vývarem a chvíli povařte. Pak ho přilijte do kastrolu k masu a přidejte rajčata, cukr a skořici. Na plotně uveďte vše do varu a poté kastrol přemístěte do trouby. Duste asi hodinu a půl, až bude maso krásně křehké.

4 Vyjměte a do horkého jídla vmíchejte čokoládu tak, aby se rozpustila. Podávejte s rýží, těstovinami, bramborami nebo houskovými knedlíky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

Anonym

Tento recept je naprosto vynikající. Velmi chutnal i konzervativním členům naší rodiny. Zvláštních ingrediencí jako je čokoláda nebo skořice se v tomto receptu vůbec není třeba bát.

Obchod Apetit