Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Aromatické dušené hovězí

Aromatické dušené hovězí

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5078 kcal
Bílkoviny 387 g
Sacharidy 182 g
Tuky 285 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Skořice, chilli a čokoláda – tahle silná trojka se s oblibou používá v tex-mex kuchyni. Umí totiž báječně pozdvihnout chuť jídla!

Suroviny

olivový olej 4 PL
anglická slanina 150 g
jemně nakrájená
cibule 2 ks
nahrubo nasekané
česnek 2 stroužky
chilli sušené 2 ks
bez semínek, nasekané
hovězí maso 1.5 kg
(nejlépe kližky, zadní)
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar 600 ml
konzervovaná rajčata 400 g
sekaná
chilli sušené 1 ČL
cukr 1 ČL
nejlépe přírodní
skořice 1 svitek
větší kus
čokoláda na vaření 50 g
rozdrobená
sůl
pepř
1. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 ˚C. V pánvi rozehřejte lžíci oleje a osmahněte na něm slaninu a cibuli. Přidejte česnek i chilli papričky a pár minut opékejte. Směs přesuňte do kastrolu, který chcete použít na dušení.
 
2. Maso nakrájejte na menší kostky a obalte je moukou. Po částech je ze všech stran opečte na pánvi, v níž jste smažili slaninu. Podle potřeby přidávejte olej. Opečené maso ukládejte ke slanině, osolte a opepřete ho.

3. Výpek v pánvi zalijte vývarem a chvíli povařte. Pak ho přilijte do kastrolu k masu a přidejte rajčata, cukr a skořici. Na plotně uveďte vše do varu a poté kastrol přemístěte do trouby. Duste asi hodinu a půl, až bude maso krásně křehké.

4. Vyjměte a do horkého jídla vmíchejte čokoládu tak, aby se rozpustila. Podávejte s rýží, těstovinami, bramborami nebo houskovými knedlíky.

Komentáře

Anonym

Tento recept je naprosto vynikající. Velmi chutnal i konzervativním členům naší rodiny. Zvláštních ingrediencí jako je čokoláda nebo skořice se v tomto receptu vůbec není třeba bát.

Anonym

Recept se nachází v č.2/06, str.25

Obchod Apetit