Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brambory s brynzou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 563 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 59 g
Tuky 25 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Májová brynza by měla být čistě ovčí. Když ji neseženete, můžete ji nahradit dobrým farmářským tvarohem, který se k novým bramborám hodí stejně dobře. A bylinkový doprovod obměňujte podle libosti.

Suroviny

sůl
libeček
nebo mletý kmín
brynza 100 g
máslo plátky
podle chuti
bylinky

Postup

1

Brambory vydrhněte, ale neloupejte. Vložte je do rendlíku, zalijte studenou vodou, osolte a podle chuti přidejte snítku libečku nebo kmín. Přiveďte k varu a uvařte doměkka; trvá to asi 15 minut (nové brambory jsou hotové rychleji než staré).

2

Uvařené brambory sceďte a podávejte s brynzou, máslem a bylinkami či lupením, popřípadě ještě s hrubozrnnou solí. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5