Brambory s brynzou

Brambory s brynzou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 246 kcal
Bílkoviny 6 g
Cukr 57 g
Tuky 0 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Májová brynza by měla být čistě ovčí. Když ji neseženete, můžete ji nahradit dobrým farmářským tvarohem, který se k novým bramborám hodí stejně dobře. A bylinkový doprovod obměňujte podle libosti.

Suroviny

brambory nové 300 g
cca
sůl
libeček
lze nahradit kmínem (nemusí být)
brynza
podle chuti, cca 100g
máslo plátky
podle chuti
bylinky
lze nahradit lupením, podle chuti (petrželka, pažitka, kerblík, jarní cibulka, baby špenát, polníček,...)

1 Brambory vydrhněte, ale neloupejte. Vložte je do rendlíku, zalijte studenou vodou, osolte a podle chuti přidejte snítku libečku nebo kmín. Přiveďte k varu a uvařte doměkka; trvá to asi 15 minut (nové brambory jsou hotové rychleji než staré).

2 Uvařené brambory sceďte a podávejte s brynzou, máslem a bylinkami či lupením, popřípadě ještě s hrubozrnnou solí. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit