Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s brynzou

Brynza se tradičně vyrábí z ovčího mléka, které se vyznačuje specifickou vůní a chutí. Narazit však můžete i na brynzu z mléka kravského. Bez brynzy by se neobešly brynzové halušky, brynzové pirohy ani demikát. Lze ji však skvěle uplatnit v mnoha dalších jídlech. Čerstvá brynza je živoucím organismem plným bakterií a kvasinek. To z ní činí potravinu s blahodárnými účinky.

...

  

  • Brynzu známe ve dvou základních variantách: zimní a letní. Letní se vyrábí v době hojnosti čerstvého ovčího mléka, tedy zhruba od Velikonoc. Zimní se vyrábí ze zasudovaného hrudkového ovčího sýra, tedy z polotovaru připraveného v letní sezóně.
  • Speciálním typem brynzy je slovneská májová brynza. Tu od roku 2008 chrání evropské logo Chráněného zeměpisného označení. Slovenské ovce totiž v květnu spásají unikátní traviny, které dodávají mléku (a sýru) jedinečnou chuť.
  • Brynza obsahuje vitamín B3, C a D. Navíc ovčí mléko má příznivější složení mastných kyselin než kravské.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč