Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brambory na loupačku s domácí tatarkou
Brambory na loupačku s domácí tatarkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Brambory na loupačku s domácí tatarkou

4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 709 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 9 g
Tuky 73 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jiná varianta tradičního českého jídla. Tajemství je v podávané omáčce.

Suroviny

majonéza 100 g
kyselé, pokrájené, stejné množství pokrájené cibule
kapary 2 ČL
hořčice plnotučná 1 ČL
pepř
worcesterská omáčka
sůl

Postup

1

Nové brambory uvařte ve slupce a mezitím si připravte tatarskou omáčku.

2

Do 100 g majonézy vmíchejte lžíci bílého jogurtu a 2 pokrájené kyselé okurky, stejné množství nasekané cibule, případně 2 lžičky nasekaných kaparů. Přidejte lžičku plnotučné hořčice, pepř a sůl a zastříkněte worcesterskou omáčkou.

3

Podávejte společně.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín