Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Burrito s rýží a uzeným kuřetem
Burrito s rýží a uzeným kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Burrito s rýží a uzeným kuřetem

3.4/5 Počet hodnocení: 27
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3356 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 478 g
Tuky 104 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naditým burritem zaručeně potěšíte celou rodinu. Navíc s náplní si můžete opravdu vyhrát a namíchat je podle své chuti.

Suroviny

olivový olej 2 PL
na kostičky
řapíkatý celer 2 ks
na plátky
jarní cibulka 6 ks
na kolečka
česnek 2 stroužek
na plátky
čerstvá, pokrájená
koriandr čerstvý 1 svazek
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
rýže hnědá 250 g
kůra a šťáva
nebo pečené
pšeničná
k podávání

Postup

1

V pánvi na oleji opékejte zhruba 5 minut všechnu zeleninu, česnek, chilli papričku a nasekané stonky koriandru, osolte a opepřete. Potom do pánve přidejte uvařenou rýži, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu a míchejte ještě dalších 5 minut.

2

Mezitím promíchejte natrhané kuřecí maso s barbecue omáčkou a na jiné, nepřilnavé pánvi ho zprudka opékejte 5-10 minut, až bude křupavé a povrch lehce zkaramelizuje.

3

V pánvi nasucho rozpečte tortilly. Rozdělte na ně ochucenou rýži a kuřecí maso - vždy na dvě třetiny každé placky. Posypte koriandrovými lístky, rozdrobenou fetou a zarolujte - prázdnou třetinu tortilly přehněte přes náplň, tortillu pootočte o 90° a zarolujte - tak vám náplň nevyteče spodem. Podávejte se lžící zakysané smetany a pokapané chilli omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10