Těstovinový salát s jablky, sýrem a špenátem

Těstovinový salát s jablky, sýrem a špenátem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2732 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 340 g
Tuky 102 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát, který směle vydá za samostatné jídlo, je vhodný jako lehká večeře nebo jako luxusní příloha – třeba k pečenému kuřeti nebo k panence. 

Související recepty

Suroviny

penne 400 g
lze nahradit jinými krátkými těstovinami
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
baby špenát 80 g
nebo směs špenátu a polníčku
jablka 2 ks
červená, na kostičky, lupínky či plátky
mandle plátky 2 hrsti
opražené
jarní cibulka 4 ks
na tenká kolečka
sýr s modrou plísní 150 g
vinný ocet červený 3 PL
olivový olej panenský 2 PL

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Sceďte je a nechte zchladnout (případně propláchněte studenou vodou). Vsypte do mísy.

2 Přidejte špenát (nebo salátové listy), jablka, opražené mandlové lupínky, jarní cibulky a sýr, promíchejte. Ocet prošlehejte s olejem, směsí zalijte salát, osolte, opepřete a jemně promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Obchod Apetit