Salát, který směle vydá za samostatné jídlo, je vhodný jako lehká večeře nebo jako luxusní příloha – třeba k pečenému kuřeti nebo k panence.
Suroviny
penne
400
g
lze nahradit jinými krátkými těstovinami
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
baby špenát
80
g
nebo směs špenátu a polníčku
jablko
2
ks
červená, na kostičky, lupínky či plátky
mandle plátky
2
hrsti
opražené
jarní cibulka
4
ks
na tenká kolečka
sýr s modrou plísní
150
g
vinný ocet červený
3
PL
olivový olej panenský
2
PL
Postup
1
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Sceďte je a nechte zchladnout (případně propláchněte studenou vodou). Vsypte do mísy.
2
Přidejte špenát (nebo salátové listy), jablka, opražené mandlové lupínky, jarní cibulky a sýr, promíchejte.
3
Ocet prošlehejte s olejem, směsí zalijte salát, osolte, opepřete a jemně promíchejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 36 receptů z Apetitu na svatební menu. Na co nezapomenout při jeho plánování?(35 receptů )
- Lehké těstovinové saláty: 11 skvělých receptů(11 receptů )
- Jedeme na zelenou(42 receptů )
- 40 receptů bez masa nejen pro vegetariány(41 receptů )