Těstovinový salát s jablky, sýrem a špenátem

Těstovinový salát s jablky, sýrem a špenátem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2731 kcal
Bílkoviny 101 g
Cukr 338 g
Tuky 102 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Salát, který směle vydá za samostatné jídlo, je vhodný jako lehká večeře nebo jako luxusní příloha – třeba k pečenému kuřeti nebo k panence. 

Suroviny

penne 400 g
lze nahradit jinými krátkými těstovinami
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
80 g
mladý (baby) špenát lze nahradit směsí špenátu a polníčku
jablka 2 ks
na kostičky / lupínky / plátky
mandle plátky 2 hrst
opražené
jarní cibulka 4 ks
na tenká kolečka
sýr s modrou plísní 150 g
vinný ocet bílý 3 PL
červený
olivový olej 2 PL
panenský

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Sceďte je a nechte zchladnout (případně propláchněte studenou vodou). Vsypte do mísy.

2 Přidejte špenát (nebo salátové listy), jablka, opražené mandlové lupínky, jarní cibulky a sýr, promíchejte. Ocet prošlehejte s olejem, směsí zalijte salát, osolte, opepřete a jemně promíchejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit