Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí polévka s bramborami a špenátem

Kuřecí polévka s bramborami a špenátem

4.4/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1435 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 181 g
Tuky 17 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá polévka, která funguje jako skládačka – může mít bezpočet variací (viz Něco navíc). Tuhle ale považujeme v redakci za mimořádně zdařilou. Skvělá bude i druhý den k obědu – to když si ji vezmete v krabičce do práce. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
nadrobno
česnek 3 stroužky
drcené
vývar kuřecí 1 l
lze nahradit zeleninovým
sušená
typ B, oloupané, nahrubo
bulva+ řapíky nakrájené na tenké plátky, nať na ozdobu
podélně rozpůlené, nakrájené napříč na velmi tenké plátky
2 hrst
listy špenátu nahrubo
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Ve velkém rendlíku na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut doměkka, občas promíchejte. Přidejte česnek a nechte ho minutu rozvonět. Vlijte vývar, vsypte citronovou kůru a přiveďte k varu. Zmírněte oheň.

2

Vsypte brambory a vařte je doměkka (trvá to okolo 15 minut, podle velikosti kousků). Ke konci přidejte fenykl. Pak přidejte maso a špenát a vařte asi 2–3 minuty, aby bylo maso hotové. Podle chuti osolte a opepřete. Při podávání ozdobte fenyklovou natí.

NĚCO NAVÍC

Místo čerstvých kuřecích řízků můžete v polévce prohřát natrhané pečené či vařené drůbeží maso, které vám zbylo z nedělního oběda. Anebo polévku proměňte ve vegetariánskou tak, že použijete zeleninový vývar a místo masa přidáte těsně před podáváním například fetu nebo balkánský sýr.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10