Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3468 kcal
Bílkoviny 148 g
Cukr 528 g
Tuky 69 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Překvapení: z cizrny se dá také péct, a to i nasladko! Rozmixovaná luštěnina je totiž hutná a hladká, dobře se tvaruje a chuťově je natolik neutrální, že s ní můžete zacházet jako se sladkým těstem.

Suroviny

cizrna 500 g
uvařená nebo konzervovaná
vejce 4 ks
krupicový cukr 250 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
citron 2 ks
citronová kůra smíchaná s krupicovým cukrem
citron 1 ks
šťáva
tuk
na vymazání formy
1. Cizrnu rozmixujte na hladkou kaši a v míse ji spojte s ostatními surovinami kromě tuku, citronové šťávy a kůry smíchané s cukrem. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

2. Koláčovou formu o průměru 23 cm vymastěte a vyložte pečicího papírem. Přesuňte do ní těsto a povrch uhlaďte. Pečte tři čtvrtě hodiny; potom špejlí otestujte, jestli už je těsto propečené. Můžete použít i menší formičky, jen počítejte s tím, že se doba pečení může až o polovinu zkrátit.

3. Formu vyjměte a nechte ji na mřížce trochu vychladnout. Ještě zatepla ale těsto zakapejte citronovou šťávou – krásně se vsákne a dodá mu báječnou chuť. Koláč pak už jen posypte cukrem smíchaným s citronovou kůrou. 

Obchod Apetit