Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Čokoládová pěna s mascarpone a citronem

Čokoládová pěna s mascarpone a citronem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1423 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 98 g
Tuky 107 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stylovější tečka za večírkem snad ani neexistuje. Přimlouváme se za to, abyste sáhli po co nejkvalitnější čokoládě s vyšším obsahem kakaa – hořkosladká chuť je pak přímo famózní.

Suroviny

mascarpone 100 g
moučkový cukr 1 PL
citron 1 ks
šťáva
smetana ke šlehání 100 ml
tmavá čokoláda 80 g
roztavená
Na mátovou drť
citronová štáva
z půlky citronu
máta 2 hrsti
krystalový cukr 3 PL
1. Do misky dejte mascaropone, cukr a citronovou šťavu a utřete do krémova; nejlíp to jde elektrickými metlami. Krém lehce spojte s ušlehanou smetanou a přidejte rozpuštěnou čokoládu.

2. V hmoždíři nebo v misce roztlučte mátové lístky s cukrem a citronovou štávou.

3. Pěnu servírujte v pohárech a ozdobte ji mátovými lístky s cukrem a citronovou šťávou.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.3/06, str.54

Anonym

zkousela jsem dvakra a moc se nepovedlo, bylo to moc kysele a jaksi se to zdrclo, i kdyz jist se to dalo... asi jsem mela moc silne citrony - delala jsem to na sicilii z cerstvo cerstvych citronu. porve me z toho vyslo maslo - slehac byl moc naprudko.

Anonym

kazdopadne utrene matove listky s cukrem a citronem jsou nezapomenutelne dobre - dik za tip

Obchod Apetit