Stylovější tečka za večírkem snad ani neexistuje. Přimlouváme se za to, abyste sáhli po co nejkvalitnější čokoládě s vyšším obsahem kakaa – hořkosladká chuť je pak přímo famózní.
Suroviny
mascarpone
100
g
moučkový cukr
1
PL
citronová šťáva
z jednoho citronu
smetana ke šlehání
100
ml
tmavá čokoláda
80
g
roztavená
Na mátovou drť
citronová šťáva
z půlky citronu
máta
2
hrsti
krystalový cukr
3
PL
Postup
1
Do misky dejte mascaropone, cukr a citronovou šťavu a utřete do krémova; nejlíp to jde elektrickými metlami. Krém lehce spojte s ušlehanou smetanou a přidejte rozpuštěnou čokoládu.
2
V hmoždíři nebo v misce roztlučte mátové lístky s cukrem a citronovou štávou.
3
Pěnu servírujte v pohárech a ozdobte ji mátovými lístky s cukrem a citronovou šťávou.
Komentáře
Anonym
04.09.2007 18:43
Apetit 3/06
Anonym
03.10.2007 17:14
neuspech
Anonym
03.10.2007 17:17
vivat mata