Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2023 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 133 g
Tuky 129 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní nádech chilli v čokoládové pěně zařídíte malým trikem. Místo toho, abyste řešili, jaký druh chilli použít, jak ho svařit a esenci dostat do pěny, použijte do dezertu prostě jenom chilli čokoládu.

Suroviny

s chilli
vejce 3 ks
žloutky a bílky oddělené
třtinový cukr 50 g
na ozdobení

Postup

1

Rozpusťte čokoládu se smetanou. Vypněte a vmíchejte žloutky.

2

Z bílků ušlehejte pevný sníh a do něj potom zašlehejte cukr. Nejdřív zamíchejte do čokolády třetinu sněhu a pak opatrně zbytek. Rozdělte do kalíšků a dejte chladit nejméně na 2 hodiny. Pak ozdobte malinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín