Pikantní nádech chilli v čokoládové pěně zařídíte malým trikem. Místo toho, abyste řešili, jaký druh chilli použít, jak ho svařit a esenci dostat do pěny, použijte do dezertu prostě jenom chilli čokoládu.
Suroviny
čokoláda
180
g
s chilli
smetana ke šlehání
100
ml
vejce
3
ks
žloutky a bílky oddělené
třtinový cukr
50
g
na ozdobení
1 Rozpusťte čokoládu se smetanou. Vypněte a vmíchejte žloutky.
2 Z bílků ušlehejte pevný sníh a do něj potom zašlehejte cukr. Nejdřív zamíchejte do čokolády třetinu sněhu a pak opatrně zbytek. Rozdělte do kalíšků a dejte chladit nejméně na 2 hodiny. Pak ozdobte malinami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hříšné čokoládové dezerty(12 receptů)
- 10x hříšná čokoláda(10 receptů)
- Rychlý dezert jako lék na špatnou náladu aneb 18 receptů na jemnou čokoládovou pěnu ze 4 surovin(18 receptů)