Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2023 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 133 g
Tuky 129 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní nádech chilli v čokoládové pěně zařídíte malým trikem. Místo toho, abyste řešili, jaký druh chilli použít, jak ho svařit a esenci dostat do pěny, použijte do dezertu prostě jenom chilli čokoládu.

Suroviny

čokoláda 180 g
s chilli
smetana ke šlehání 100 ml
vejce 3 ks
žloutky a bílky oddělené
třtinový cukr 50 g
maliny
na ozdobení

1Rozpusťte čokoládu se smetanou. Vypněte a vmíchejte žloutky.

2Z bílků ušlehejte pevný sníh a do něj potom zašlehejte cukr. Nejdřív zamíchejte do čokolády třetinu sněhu a pak opatrně zbytek. Rozdělte do kalíšků a dejte chladit nejméně na 2 hodiny. Pak ozdobte malinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit