Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1387 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 92 g
Tuky 107 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pěna z našlehaného mascarpone se smetanou a z kvalitní tmavé čokolády je vysoce návyková záležitost. A to nemluvíme o mátové drti s borůvkami…

Suroviny

tmavá čokoláda 80 g
kvalitní, ideálně se 70 % kakaové hmoty
smetana ke šlehání 100 ml
mascarpone 100 g
moučkový cukr 1 PL
borůvky hrst
na ozdobu
Na mátovou drť
citronová štáva
z poloviny citronu
máta 2 hrsti
lístky
krystalový cukr 3 PL

1 Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní anebo v mikrovlnné troubě a nechte ji zchladnout. Ušlehejte smetanu. V misce utřete mascarpone s cukrem. Vzniklý krém lehce spojte s rozpuštěnou čokoládou a ušlehanou smetanou.

2 Na mátovou drť rozdrťte v hmoždíři nebo v misce mátové lístky s cukrem a citronovou šťávou, abyste z nich dostali maximum vůně i chuti.

3 Pěnu dejte do 4 menších šálků nebo pohárků a vložte do lednice vychladit. Před podáváním ji ozdobte borůvkami a připravenou mátovou drtí.

 

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit