0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová pěna s mátou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1396 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 94 g
Tuky 107 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pěna z našlehaného mascarpone se smetanou a z kvalitní tmavé čokolády je vysoce návyková záležitost. A to nemluvíme o mátové drti s borůvkami…

Suroviny

tmavá čokoláda 80 g
kvalitní, ideálně se 70 % kakaové hmoty
smetana ke šlehání 100 ml
mascarpone 100 g
moučkový cukr 1 PL
borůvky 1 hrst
na ozdobu
Na mátovou drť
citronová štáva
z poloviny citronu
máta 2 hrsti
lístky
krystalový cukr 3 PL

1 Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní anebo v mikrovlnné troubě a nechte ji zchladnout. Ušlehejte smetanu. V misce utřete mascarpone s cukrem. Vzniklý krém lehce spojte s rozpuštěnou čokoládou a ušlehanou smetanou.

2 Na mátovou drť rozdrťte v hmoždíři nebo v misce mátové lístky s cukrem a citronovou šťávou, abyste z nich dostali maximum vůně i chuti.

3 Pěnu dejte do 4 menších šálků nebo pohárků a vložte do lednice vychladit. Před podáváním ji ozdobte borůvkami a připravenou mátovou drtí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit