Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová pěna s mátou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 23
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1396 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 94 g
Tuky 107 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pěna z našlehaného mascarpone se smetanou a z kvalitní tmavé čokolády je vysoce návyková záležitost. A to nemluvíme o mátové drti s borůvkami…

Suroviny

tmavá čokoláda 80 g
kvalitní, ideálně se 70 % kakaové hmoty
borůvky 1 hrst
na ozdobu
Na mátovou drť
z poloviny citronu
máta 2 hrsti
lístky
krystalový cukr 3 PL

Postup

1

Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní anebo v mikrovlnné troubě a nechte ji zchladnout. Ušlehejte smetanu. V misce utřete mascarpone s cukrem. Vzniklý krém lehce spojte s rozpuštěnou čokoládou a ušlehanou smetanou.

2

Na mátovou drť rozdrťte v hmoždíři nebo v misce mátové lístky s cukrem a citronovou šťávou, abyste z nich dostali maximum vůně i chuti.

3

Pěnu dejte do 4 menších šálků nebo pohárků a vložte do lednice vychladit. Před podáváním ji ozdobte borůvkami a připravenou mátovou drtí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč