
Čokoládová pěna - základní recept
Do 30 minut
Velmi snadné
Pod francouzským pojmem Mousse Au Chocolat se skrývá tradiční francouzský dezert – čokoládová pěna. Tato sladkost, obvykle připravovaná z tmavé čokolády, vajec, másla, cukru a špetky soli, se vyznačuje bohatou čokoládovou chutí a bublinkovou texturou.
Kdykoli přichází řada na dezert, náš mozek začne automaticky vylučovat hormony štěstí, zvlášť, když jde o čokoládu. Ať už je v jakékoliv cukrovince, nejlépe si ji ale užijeme ve formě jemné pěny.
Čokoládová pěna musí být hladká a vzdušná k čemuž vám dopomůžou především dobře našlehané bílky. O tom, jak dokonale ušlehat bílky máme článek, ve kterém se dozvíte vše podstatné.
Pěnu z čokolády můžete ozdobit mátou nebo malinami.
Pokud chcete trochu experimentovat, zkuste naší avokádovou čokoládovou pěnu.
Směs můžete vylepšit kávou, alkoholem nebo kořením.
Zdroj: Apetit