Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Gratinovaná cibulová polévka

Gratinovaná cibulová polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2637 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 339 g
Tuky 68 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vstupní chod je spjatý s francouzskou kuchyní, konkrétně se zmizelou tržnicí Les Halles, která byla známá pod lidovým názvem ‚břicho Paříže‘ – a proslulá vůní cibulačky. S tímhle receptem dostanete to nejlepší ze šťavnaté podzimní cibule i z aromatického vína.

Suroviny

cibule červená 4 ks
velká, oloupaná a nakrájená na kostičky
máslo 50 g
lze nahradit třemi lžícemi olivového oleje
vývar 1 l
silný
víno červené 250 g
sůl
pepř mletý
worcestrová omáčka pár kapek na dochucení
chleba 4 plátků
bílý, nasucho opečený
sýr 100 g
nastrouhaný
bylilny zelené, na posypání
1. V hrnci rozehřejte máslo nebo olej a osmahněte na něm cibuli. Zalijte vývarem, opepřete a vařte dvacet minut. Ke konci přilejte víno. Podle chuti osolte a dochuťte worcesterskou omáčkou.

2. Polévku rozdělte do žáruvzdorných šálků nebo misek. Dejte rozehřát gril, každou porci posypte sýrem a nechte chvilku grilovat. Podávejte s plátky chleba; můžete jimi také polévku poklást, posypat sýrem a krátce zapéci. Ozdobte bylinkami.

Komentáře

Anonym

Polevka je senzacny no s tym vinem by sem si davala trochu bacha... ja jsem ji musela delat odznovu lebo som to prehnala... opravdu.. setrite a lepe dajte iba cvrk...

Anonym

Pekna blbost,s prominutim.Prehnat to urcite nejde,ledaze by tam clovek nalil nejaky patok...S tim "cvrkem" by ta polevka uplne ztratila sve kouzlo.

Anonym

Recept se nachází v č.10/05, str.47

Obchod Apetit