0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gratinovaná cibulová polévka

Gratinovaná cibulová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gratinovaná cibulová polévka

3.9 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2927 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 369 g
Tuky 78 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vstupní chod je spjatý s francouzskou kuchyní, konkrétně se zmizelou tržnicí Les Halles, která byla známá pod lidovým názvem ‚břicho Paříže‘ – a proslulá vůní cibulačky. S tímhle receptem dostanete to nejlepší ze šťavnaté podzimní cibule i z aromatického vína.

Suroviny

cibule červená 4 ks
velká, oloupaná a nakrájená na kostičky
máslo 50 g
nebo olivový olej
vývar hovězí 1 l
silný
víno červené 250 g
sůl
pepř mletý
worcesterská omáčka
pár kapek na dochucení
chleba 4 plátků
bílý, nasucho opečený
sýr 100 g
nastrouhaný
bylinky
zelené, na posypání

1 V hrnci rozehřejte máslo nebo olej a osmahněte na něm cibuli. Zalijte vývarem, opepřete a vařte dvacet minut. Ke konci přilejte víno. Podle chuti osolte a dochuťte worcesterskou omáčkou.

2 Polévku rozdělte do žáruvzdorných šálků nebo misek. Dejte rozehřát gril, každou porci posypte sýrem a nechte chvilku grilovat. Podávejte s plátky chleba; můžete jimi také polévku poklást, posypat sýrem a krátce zapéci. Ozdobte bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Anonym

Polevka je senzacny no s tym vinem by sem si davala trochu bacha... ja jsem ji musela delat odznovu lebo som to prehnala... opravdu.. setrite a lepe dajte iba cvrk...

Anonym

Pekna blbost,s prominutim.Prehnat to urcite nejde,ledaze by tam clovek nalil nejaky patok...S tim "cvrkem" by ta polevka uplne ztratila sve kouzlo.

Obchod Apetit