Lahůdková cibulová polévka

Lahůdková cibulová polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 (43)
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2665 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 361 g
Tuky 71 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spíž zeje prázdnotou a žaludek volá po něčem dobrém a sytém? Tady je snadný návod, jak to vyřešit!

Suroviny

cibule 3 ks
velká, na kolečka
máslo 25 g
olivový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
rozdrcený
moučkový cukr 1 ČL
vývar hovězí 1 l
chleba bílý 4 plátky
na sucho opečený
sýr 100 g
nastrouhaný
sůl špetka
pepř

1V hrnci rozehřejte máslo s olejem. Vhoďte cibuli a důkladně ji zamíchejte, aby se obalila tukem. Smažte ji asi pět minut; občas promíchejte. Potom přidejte česnek a cukr, zvyšte plamen a dál smažte, až cibule získá krásně tmavohnědou barvu. Zalijte vroucím vývarem, opepřete a čtvrt hodiny vařte na mírném ohni. Dle chuti dosolte.

2Chleba opečte nasucho v topinkovači. Posypte jej sýrem a dejte na chvilku (stačí tak dvě minuty) pod gril nebo do horké trouby, aby se sýr roztekl a lákavě zezlátl. Když pět minut před koncem přilijete do polévky 150 ml suchého bílého vína, bude úplně luxusní!

3Podávejte ozdobené sýrovým toustem jako rychlou večeři; toust můžete podávat i zvlášť.

Komentáře

Veronika Fasinova

Polevka je vyborna, velmi jednoducha. Sul jsem uz nemusela pridavat vubec.

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit