0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lahůdková cibulová polévka
ZDROJ: Commons Wikimedia
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 44
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1285 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 109 g
Tuky 65 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spíž zeje prázdnotou a žaludek volá po něčem dobrém a sytém? Tady je snadný návod, jak to vyřešit!

Suroviny

cibule 3 ks
velká, na kolečka
máslo 25 g
olivový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
rozdrcený
moučkový cukr 1 ČL
vývar hovězí 1 l
chleba bílý 4 plátky
na sucho opečený
sýr 100 g
nastrouhaný
sůl špetka
pepř

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo s olejem. Vhoďte cibuli a důkladně ji zamíchejte, aby se obalila tukem. Smažte ji asi pět minut; občas promíchejte.

2

Potom přidejte česnek a cukr, zvyšte plamen a dál smažte, až cibule získá krásně tmavohnědou barvu.

3

Zalijte vroucím vývarem, opepřete a čtvrt hodiny vařte na mírném ohni. Dle chuti dosolte.

4

Chleba opečte nasucho v topinkovači. Posypte jej sýrem a dejte na chvilku (stačí tak dvě minuty) pod gril nebo do horké trouby, aby se sýr roztekl a lákavě zezlátl.

5

Když pět minut před koncem přilijete do polévky 150 ml suchého bílého vína, bude úplně luxusní!

6

Podávejte ozdobené sýrovým toustem jako rychlou večeři; toust můžete podávat i zvlášť.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

Veronika Fasinova

Polevka je vyborna, velmi jednoducha. Sul jsem uz nemusela pridavat vubec.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...