Spíž zeje prázdnotou a žaludek volá po něčem dobrém a sytém? Tady je snadný návod, jak to vyřešit!
Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte máslo s olejem. Vhoďte cibuli a důkladně ji zamíchejte, aby se obalila tukem. Smažte ji asi pět minut; občas promíchejte.
Potom přidejte česnek a cukr, zvyšte plamen a dál smažte, až cibule získá krásně tmavohnědou barvu.
Zalijte vroucím vývarem, opepřete a čtvrt hodiny vařte na mírném ohni. Dle chuti dosolte.
Chleba opečte nasucho v topinkovači. Posypte jej sýrem a dejte na chvilku (stačí tak dvě minuty) pod gril nebo do horké trouby, aby se sýr roztekl a lákavě zezlátl.
Když pět minut před koncem přilijete do polévky 150 ml suchého bílého vína, bude úplně luxusní!
Podávejte ozdobené sýrovým toustem jako rychlou večeři; toust můžete podávat i zvlášť.
Komentáře