Vinná cibulová polévka

Vinná cibulová polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4177 kcal
Bílkoviny 134 g
Cukr 292 g
Tuky 223 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Proslulá pařížská cibulačka se nezapře jako vzor této pikantní polévky, spojené s vinobraním ve Francii.

Suroviny

cibule 10 ks
na kolečka
máslo 5 PL
lze nahradit olejem
víno bílé 250 g
sladší
vývar kuřecí 1 l
bobkový list 2 ks
sůl
pepř
muškátový oříšek
chilli sušené
na dochucení
sýr s bílou plísní 1 ks
camembert nebo brie, malý
žloutek 4 ks
víno červené 250 g
stačí i 50 ml, pokud chcete jemnější
chleba
plátky na másle

Cibuli osmahněte na tuku dozlatova. Část si nechte stranou na ozdobu, zbytek zalijte vínem a deset minut povařte. Pak přidejte vroucí vývar. Okořeňte a vařte na mírném plameni asi dvacet minut. Přidejte sýr pokrájený na kostičky. Žloutky prošlehejte v portském a vlijte do polévky. Promíchejte, ale dál nevařte. Do talíře nebo misky dejte plátek chleba a zalijte ho polévkou. Podávejte horké.

Šumně
V kraji Champagne využívají světoznámého moku i ve variaci této polévky a vývar nahrazují – kvalitním šampaňským! Polévka pak není jen ovíněná, ale doslova explozivní.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit