Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3979 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 287 g
Tuky 223 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proslulá pařížská cibulačka se nezapře jako vzor této pikantní polévky, spojené s vinobraním ve Francii.

Související recepty

Suroviny

cibule 10 ks
na kolečka
sladší
vývar kuřecí 1 l
sůl
pepř
chilli sušené
50 - 250 ml
plátky na másle

Postup

1

Cibuli osmahněte na tuku dozlatova. Část si nechte stranou na ozdobu, zbytek zalijte vínem a deset minut povařte. Pak přidejte vroucí vývar. Okořeňte a vařte na mírném plameni asi dvacet minut.

2

Přidejte sýr pokrájený na kostičky. Žloutky prošlehejte v portském a vlijte do polévky. Promíchejte, ale dál nevařte.

3

Do talíře nebo misky dejte plátek chleba a zalijte ho polévkou. Podávejte horké.

Šumně
V kraji Champagne využívají světoznámého moku i ve variaci této polévky a vývar nahrazují – kvalitním šampaňským! Polévka pak není jen ovíněná, ale doslova explozivní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

14.08.2016 19:57

Dobry den,

Jste si jisti mnoztvim portskeho? 250 ml mi prijde opravdu hodne a polevku to da se rict zkazilo.

15.08.2016 13:29

Dobrý den,
množství portského se zdá být správné, ale je jasné, že ne každému musí tento poměr sedět. Pokud vám přijde chuť portského v polévce příliš výrazná, můžete ho nahradit dalším vývarem nebo můžete použít další bílé víno.
Ještě doplňuji názor kolegyně Stáni, které přijde 250 ml moc a do polévky by přidala maximálně 50 ml portského.

25.08.2016 18:59

Diky za odpoved. To bych se po vetsi porci asi trochu opil :D doporucuji tak panacka jenom :)

15.01.2010 21:49
Tuhle polévku vaříme, ale nedávám chilli, to mi přijde do cibulačky jako blbost, abych tím přebila chuť cibule...A sýr dávám na dno talíře při servírvání, klasický tvrdý strouhaný, do toho na másle osmaženou bagetu na plátky a zalít polívkou.
08.10.2008 12:04
Tento recept zní zajímavě a dost netradičně, takže já ho určitě vyzkouším !! Tisknu a jdu nakoupit surovinky a pak se uvidí.... :O)

Apetit magazín