Výborný tip na prázdninový rodinný oběd – kapusta dodá vitaminy, klobáska sytost a sýr lahodnou krustičku.
Postup
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu al dente. Na másle zpěňte cibuli. Přidejte rozdrobenou čerstvou klobásu a opékejte 3 minuty. Vmíchejte kapustu, sběračku vroucí vody a duste přiklopené 10 minut.
Troubu rozehřejte na 200°C. Uvařené těstoviny promíchejte s fontinou či goudou a lžící parmazánu a opepřete. Dejte do máslem vytřené zapékací nádoby, posypte lžící parmazánu, poklaďte máslem a zapékejte 15–20 minut.
NĚCO NAVÍC
Čerstvé klobásy koupíte v supermarketu během grilovací sezony. Nejlepšíjsou ale italské klobásky salsiccia, které dostanete v italských lahůdkářstvích.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zapékané těstoviny: 21 ověřených receptů(21 receptů )
- 18x originální těstoviny(18 receptů )