0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5 / 5. Počet hodnocení: 117
Více než hodinu Snadné Na 30 buchet

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5062 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 800 g
Tuky 157 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voní i chutnají po pravém másle. Buchty s jablky jsou nejlepší ještě teplé, obalené v cukru a třeba s horkým čajem nebo kávou.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 340 g
mouka pšeničná hladká 160 g
droždí 30 g
krupicový cukr 120 g
mléko 150 ml
vlažné
vejce 2 ks
vanilkový cukr 1 bal
citronová kůra
nastrouhaná z půlky biocitronu
sůl 1 špetka
máslo 150 g
rozpuštěné a schladlé
moučkový cukr
na poprášení
Na náplň
jablko 250 g
oloupaná, zbavená jadřinců, na malé kostičky
vanilkový cukr 1 bal
krupicový cukr 3 PL
skořice 1 ČL
rozinky 3 PL

Postup

1

Do mísy prosijte obě mouky a do středu udělejte důlek. Do něj rozdrobte droždí a přidejte lžičku cukru. Zalijte asi polovinou vlažného mléka a na teplém místě nechte vzejít kvásek.

2

Přidejte zbylý cukr a většinu mléka, vejce, vanilkový cukr, citronovou kůru, špetku soli a zlehka propracujte.

3

Pak přidejte polovinu másla a vypracujte hladké nelepivé těsto (případně dolijte mléko – množství závisí na savosti mouky). Půl hodiny ho nechte na teplém místě kynout.

4

Pak ho propracujte a nechte znovu kynout asi 15 minut. Mezitím smíchejte suroviny na náplň.

5

Vykynuté těsto rozdělte na 30 kousků. Každý rukou roztáhněte na placičku o trochu menší než dlaň a naplňte jablky. Dobře zabalte a těsto přimáčkněte k sobě.

6

Jednotlivé buchty ze všech stran potřete zbylým rozpuštěným máslem a postupně je skládejte spojem dolů na do pekáče. V něm buchty nechte ještě 15 minut kynout.

7

Buchty pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč