Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švestkové buchty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 52
Více než hodinu Snadné 12 buchet

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5192 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 826 g
Tuky 135 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Buchty nemusí být jen s tvarohem či mákem, zkuste použít ovoce, kterého je na podzim spousty – jablka, hrušky nebo právě švestky! Buchty z kynutého těsta si se šťavnatým ovocem náramně rozumí.

Suroviny

mléko 250 ml
rozehřáté + na vymazání
sůl ½ ČL
vypeckované, rozpůlené
cukr
na posypání švestek
na posypání švestek
na poprášení

Postup

1

Zadělejte těsto: do prosáté mouky udělejte důlek, do něho dejte trochu vlažného mléka, droždí a lžíci cukru a 15 minut nechte vzejít kvásek.

2

Poté přidejte zbytek cukru a mléka, máslo, žloutky, citronovou kůru i sůl a zadělejte těsto. Nechte kynout do dvojnásobného objemu.

3

Vykynuté těsto rozválejte na tloušťku 1,5 cm a nadělejte z něj čtverce o straně 7 cm.

4

Na každý dejte tři půlky švestek (řeznou stranou nahoru), posypte cukrem a skořicí a přiklopte třemi půlkami švestek. Spojte protilehlé konce těsta, důkladně slepte a tvarujte buchty.

5

Ze všech stran je potírejte rozpuštěným máslem a jednu vedle druhé dejte do vymazaného pekáčku. Pečte při 180 °C dozlatova.

NĚCO NAVÍC:
Když buchty ihned po vyndání potřete roztokem z 50 ml rumu, 50 ml vody a 2 lžic cukru, neztvrdnou vám na povrchu!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Komentáře

06.09.2015 22:43

Recept skvělý, buchty vyšly nádherné a velice dobré.

17.09.2014 11:47

Za mě super, jen místo 3 švestek jsem dala dvě a tak nic nevyteklo. Těsto výborné, vláčné, dnes zkusím s hruškovými povidly.

28.09.2009 15:15
Tak opět jeden recept z Apetitu, který už asi nezopakuji. Buchty mám právě v troubě a pečou se v bublající švestkové šťávě. Tohle tedy dát hostům nemohu!
25.09.2009 19:13
Bože můj, opravte někdo ten úvod!!! To přímo BIJE do očí...jinak recept vypadá sympaticky, a už se na něj chystám;)

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...