Buchty nemusí být jen s tvarohem či mákem, zkuste použít ovoce, kterého je na podzim spousty – jablka, hrušky nebo právě švestky!
Suroviny
1 Zadělejte těsto: do prosáté mouky udělejte důlek, do něho dejte trochu vlažného mléka, droždí a lžíci cukru a 15 minut nechte vzejít kvásek. Poté přidejte zbytek cukru a mléka, máslo, žloutky, citronovou kůru i sůl a zadělejte těsto. Nechte kynout do dvojnásobného objemu.
2 Vykynuté těsto rozválejte na tloušťku 1,5 cm a nadělejte z něj čtverce o straně 7 cm. Na každý dejte tři půlky švestek (řeznou stranou nahoru), posypte cukrem a skořicí a přiklopte třemi půlkami švestek. Spojte protilehlé konce těsta, důkladně slepte a tvarujte buchty. Ze všech stran je potírejte rozpuštěným máslem a jednu vedle druhé dejte do vymazaného pekáčku. Pečte při 180 °C dozlatova.
NĚCO NAVÍC:
Když buchty ihned po vyndání potřete roztokem z 50 ml rumu, 50 ml vody a 2 lžic cukru, neztvrdnou vám na povrchu!
Komentáře
Anonym
25.09.2009 19:13
ten pravopis!
Anonym
28.09.2009 15:15
bublající buchty
Zuzana Svobodová
17.09.2014 11:47
Za mě super, jen místo 3
Za mě super, jen místo 3 švestek jsem dala dvě a tak nic nevyteklo. Těsto výborné, vláčné, dnes zkusím s hruškovými povidly.
Gabriela Radová
06.09.2015 22:43
Recept skvělý, buchty vyšly
Recept skvělý, buchty vyšly nádherné a velice dobré.