0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 42
Více než hodinu Snadné 12 buchet

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5192 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 826 g
Tuky 135 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Buchty nemusí být jen s tvarohem či mákem, zkuste použít ovoce, kterého je na podzim spousty – jablka, hrušky nebo právě švestky!

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 500 g
mléko 250 ml
droždí 25 g
krupicový cukr 75 g
máslo 75 g
rozehřáté plus na vymazání
žloutek 2 ks
citronová kůra
sůl 1 ČL
vypeckované, rozpůlené
cukr
na posypání
moučkový cukr
na poprášení
skořice
k posypání

Postup

1

Zadělejte těsto: do prosáté mouky udělejte důlek, do něho dejte trochu vlažného mléka, droždí a lžíci cukru a 15 minut nechte vzejít kvásek.

2

Poté přidejte zbytek cukru a mléka, máslo, žloutky, citronovou kůru i sůl a zadělejte těsto. Nechte kynout do dvojnásobného objemu.

3

Vykynuté těsto rozválejte na tloušťku 1,5 cm a nadělejte z něj čtverce o straně 7 cm.

4

Na každý dejte tři půlky švestek (řeznou stranou nahoru), posypte cukrem a skořicí a přiklopte třemi půlkami švestek. Spojte protilehlé konce těsta, důkladně slepte a tvarujte buchty.

5

Ze všech stran je potírejte rozpuštěným máslem a jednu vedle druhé dejte do vymazaného pekáčku. Pečte při 180 °C dozlatova.

NĚCO NAVÍC:
Když buchty ihned po vyndání potřete roztokem z 50 ml rumu, 50 ml vody a 2 lžic cukru, neztvrdnou vám na povrchu!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Komentáře

Anonym

Bože můj, opravte někdo ten úvod!!! To přímo BIJE do očí...jinak recept vypadá sympaticky, a už se na něj chystám;)

Anonym

Tak opět jeden recept z Apetitu, který už asi nezopakuji. Buchty mám právě v troubě a pečou se v bublající švestkové šťávě. Tohle tedy dát hostům nemohu!

Zuzana Svobodová

Za mě super, jen místo 3 švestek jsem dala dvě a tak nic nevyteklo. Těsto výborné, vláčné, dnes zkusím s hruškovými povidly.

Gabriela Radová

Recept skvělý, buchty vyšly nádherné a velice dobré.

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč