Jablečný punč s proseccem

Jablečný punč s proseccem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (4)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 420 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 12 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

S punčem neuděláte nikdy chybu! Potěšíte jím svou rodinu, každou návštěvu i kamarádky, které vám přišly pomoct s pečením. 

Suroviny

jablečná šťáva 400 ml
čerstvá, lze nahradit kupovaným neflitrovaným moštem
vodka 200 ml
citron 2 ks
šťáva ze 2 citronu, 1 nakrájený na plátky, k podávání
750 ml
prosecco lze nahradit suchým sektem
kostky ledu
1 ks
zelené jablko např. Granny Smith, vykrojený jadřínec, nakrájené na tenké plátky

1 Nalijte jablečnou šťávu, vodku a citronovou šťávu do skleněného džbánu nebo jiné podobné nádoby. Dejte na 1–2 hodiny do lednice vychladit.

2 Před podáváním přilijte prosecco, přidejte led a plátky citronu a jablka.

NĚCO NAVÍC

Punč můžete podávat v osvěžující ledové variantě, která přijde vhod při pečení, když je horko od trouby, nebo v teplé podobě – v tom případě postupujte stejně, jen nechlaďte, naopak prohřejte a místo prosecca přilijte svařené polosuché bílé víno a můžete ještě osladit. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit