Jablečný punč s proseccem

Jablečný punč s proseccem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jablečný punč s proseccem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1008 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 31 g
Tuky 0 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S punčem neuděláte nikdy chybu! Potěšíte jím svou rodinu, každou návštěvu i kamarádky, které vám přišly pomoct s pečením. 

Suroviny

jablečná šťáva 400 ml
čerstvá, lze nahradit kupovaným neflitrovaným moštem
vodka 200 ml
citron 3 ks
ze 2 vymačkaná šťáva + 1 nakrájený na plátky, k podávání
prosecco 750 ml
lze nahradit suchým sektem
led kostky
jablko 1 ks
zelené jablko (např. Granny Smith) – vykrojený jadřínec, nakrájené na tenké plátky

1 Nalijte jablečnou šťávu, vodku a citronovou šťávu do skleněného džbánu nebo jiné podobné nádoby. Dejte na 1–2 hodiny do lednice vychladit.

2 Před podáváním přilijte prosecco, přidejte led a plátky citronu a jablka.

NĚCO NAVÍC
Punč můžete podávat v osvěžující ledové variantě, která přijde vhod při pečení, když je horko od trouby, nebo v teplé podobě – v tom případě postupujte stejně, jen nechlaďte, naopak prohřejte a místo prosecca přilijte svařené polosuché bílé víno a můžete ještě osladit. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Obchod Apetit