S punčem neuděláte nikdy chybu! Potěšíte jím svou rodinu, každou návštěvu i kamarádky, které vám přišly pomoct s pečením.
Suroviny
jablečná šťáva
400
ml
čerstvá, lze nahradit kupovaným neflitrovaným moštem
vodka
200
ml
citron
3
ks
ze 2 vymačkaná šťáva + 1 nakrájený na plátky, k podávání
prosecco
750
ml
lze nahradit suchým sektem
led
kostky
jablko
1
ks
zelené jablko (např. Granny Smith) – vykrojený jadřínec, nakrájené na tenké plátky
1 Nalijte jablečnou šťávu, vodku a citronovou šťávu do skleněného džbánu nebo jiné podobné nádoby. Dejte na 1–2 hodiny do lednice vychladit.
2 Před podáváním přilijte prosecco, přidejte led a plátky citronu a jablka.
NĚCO NAVÍC
Punč můžete podávat v osvěžující ledové variantě, která přijde vhod při pečení, když je horko od trouby, nebo v teplé podobě – v tom případě postupujte stejně, jen nechlaďte, naopak prohřejte a místo prosecca přilijte svařené polosuché bílé víno a můžete ještě osladit.