Celé odpoledne zaděláváte těsto na cukroví a pečete. V kuchyni to krásně voní, jenomže vy nemůžete sladké ani vidět, natož večeřet... Dejte si tenhle svěží salát plný zdravých zimních surovin.
Suroviny
1 Dejte bulgur do mísy a zalijte 125ml vroucí vody. Promíchejte, zakryjte mísu potravinářskou fólií a nechte 10–15 minut odpočívat, až bude bulgur al dente.
2 V rendlíku přiveďte k varu vodu, opatrně vložte vejce a vařte 5–6 minut. Slijte, zchlaďte studenou vodou, oloupejte a překrojte napůl.
3 Všechny přísady na zálivku rozmixujte dohladka se 2 lžícemi vody a osolte. Hotový bulgur načechrejte vidličkou a přidejte zbývající přísady kromě vajec. Vlijte zálivku a promíchejte. Ozdobte vejci a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete mladý kadeřávek, který se dá dát do salátu rovnou, prolijte ho na sítu vroucí vodou nebo ho krátce prohoďte v pánvi na olivovém oleji.