Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bulgurový tabbouleh s kadeřávkem
Bulgurový tabbouleh s kadeřávkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bulgurový tabbouleh s kadeřávkem

3.3/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1323 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 172 g
Tuky 38 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celé odpoledne zaděláváte těsto na cukroví a pečete. V kuchyni to krásně voní, jenomže vy nemůžete sladké ani vidět, natož večeřet... Dejte si tenhle svěží salát plný zdravých zimních surovin. 

Suroviny

bulgur 150 g
vejce 2 ks
malá
mladý, nakrájený nahrubo (viz Něco navíc)
lískové oříšky 20 g
opražené a nakrájené nahrubo
mrkev 1 ks
nakrájená na tenké nudličky
jarní cibulka 3 ks
nakrájená nahrubo
vyloupaná zrnka
sušená, drcená
vymačkaná štáva
Na zálivku
vymačkaná štáva a nastrouhaná kůra
vinný ocet bílý 2 PL
kopr 1 PL
nasekaný
máta 1 PL
nasekaná
česnek ¼ stroužku
drcená
sůl mořská

Postup

1

Dejte bulgur do mísy a zalijte 125ml vroucí vody. Promíchejte, zakryjte mísu potravinářskou fólií a nechte 10–15 minut odpočívat, až bude bulgur al dente.

2

V rendlíku přiveďte k varu vodu, opatrně vložte vejce a vařte 5–6 minut. Slijte, zchlaďte studenou vodou, oloupejte a překrojte napůl.

3

Všechny přísady na zálivku rozmixujte dohladka se 2 lžícemi vody a osolte. Hotový bulgur načechrejte vidličkou a přidejte zbývající přísady kromě vajec. Vlijte zálivku a promíchejte. Ozdobte vejci a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete mladý kadeřávek, který se dá dát do salátu rovnou, prolijte ho na sítu vroucí vodou nebo ho krátce prohoďte v pánvi na olivovém oleji.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12