Celé odpoledne zaděláváte těsto na cukroví a pečete. V kuchyni to krásně voní, jenomže vy nemůžete sladké ani vidět, natož večeřet... Dejte si tenhle svěží salát plný zdravých zimních surovin.
Suroviny
Postup
Dejte bulgur do mísy a zalijte 125ml vroucí vody. Promíchejte, zakryjte mísu potravinářskou fólií a nechte 10–15 minut odpočívat, až bude bulgur al dente.
V rendlíku přiveďte k varu vodu, opatrně vložte vejce a vařte 5–6 minut. Slijte, zchlaďte studenou vodou, oloupejte a překrojte napůl.
Všechny přísady na zálivku rozmixujte dohladka se 2 lžícemi vody a osolte. Hotový bulgur načechrejte vidličkou a přidejte zbývající přísady kromě vajec. Vlijte zálivku a promíchejte. Ozdobte vejci a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete mladý kadeřávek, který se dá dát do salátu rovnou, prolijte ho na sítu vroucí vodou nebo ho krátce prohoďte v pánvi na olivovém oleji.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 36 receptů z Apetitu na svatební menu. Na co nezapomenout při jeho plánování?(35 receptů )
- Jídlo bez výčitek: Lehce, svobodně a bez hladu(32 receptů )
- 30 receptů na snadná vegetariánská jídla, která v létě oceníte(33 receptů )
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů )
- Trpíte jarní únavou a svádíte to na počasí? Možná je to spíše chybou v jídelníčku, kterou dělají všichni(23 receptů )
- 40 receptů bez masa nejen pro vegetariány(41 receptů )