Bulgurový tabbouleh s kadeřávkem

Bulgurový tabbouleh s kadeřávkem

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (3)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1450 kcal
Bílkoviny 65 g
Cukr 198 g
Tuky 41 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Celé odpoledne zaděláváte těsto na cukroví a pečete. V kuchyni to krásně voní, jenomže vy nemůžete sladké ani vidět, natož večeřet... Dejte si tenhle svěží salát plný zdravých zimních surovin. 

Suroviny

bulgur 150 g
vejce 2 ks
malé
kadeřávek 60 g
mladý, nakrájený nahrubo
lískové oříšky 20 g
opražené a nakrájené nahrubo
mrkev 1 ks
nakrájená na tenké nudličky
jarní cibulka 3 ks
nakrájená nahrubo
granátové jablko 50 g
zrnka z něj
chilli paprička 1 ČL
sušená, drcená
citron 1 ks
štáva
Na zálivku
jogurt 100 ml
řeckého typu
citron 1 ks
štáva a kůra
ocet 2 PL
vinný, bílý
kopr 1 PL
nasekaný
máta 1 PL
nasekaná
česnek 1
sůl
drcená mořská

1 Dejte bulgur do mísy a zalijte 125ml vroucí vody. Promíchejte, zakryjte mísu potravinářskou fólií a nechte 10–15 minut odpočívat, až bude bulgur al dente.

2 V rendlíku přiveďte k varu vodu, opatrně vložte vejce a vařte 5–6 minut. Slijte, zchlaďte studenou vodou, oloupejte a překrojte napůl.

3 Všechny přísady na zálivku rozmixujte dohladka se 2 lžícemi vody a osolte. Hotový bulgur načechrejte vidličkou a přidejte zbývající přísady kromě vajec. Vlijte zálivku a promíchejte. Ozdobte vejci a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Pokud neseženete mladý kadeřávek, který se dá dát do salátu rovnou, prolijte ho na sítu vroucí vodou nebo ho krátce prohoďte v pánvi na olivovém oleji. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit